Proiect transfrontalier finanțat în cadrul programului INTERREG RO-Bulgaria

proiect transfrontalier finanțat în cadrul programului interreg ro-bulgaria Astăzi vă invit să redescoperim frumusețea culturii rrome. Și realizăm acest lucru în cadrul unui proiect transfrontalier România- Bulgaria care aduce împreună organizatii din sudul României și nordul Bulgariei.

Astăzi vă invit să redescoperim frumusețea culturii rrome. Și realizăm acest lucru în cadrul unui proiect transfrontalier România- Bulgaria care aduce împreună organizatii din sudul României și nordul Bulgariei.


Finanțarea transformării unei  forme de cultură în produs turistic se face de Uniunea Europeană, în cadrul programului INTERREG VA România Bulgaria.


Cu detalii Diana Nedelcu, manager proiect: "Prin acest proiect noi vrem să explorăm și să valorificăm patrimoniul cultural al comunității rrome, din zona transfrontalieră, mai bine zis din județele Dolj, Mehedinți din România și districtele Montana și Vidin din Bulgaria. Se vor elabora patru studii prin care se vor identifica toate comunitățile rromedin acest areal și în special potențialul lor artistic. Practic, vor fi identificați artiștii reprezentativi , cântăreți, meșteșugari, din comunitatea rromă, dar în același timp vor fi identificate și atracțiile turistice și culturale din apropierea acestor comunități.

Aceste studii vor fi pietrele de temelie ale întregului proiect, pe baza lor se va întocmi o strategie de identificare a unor trasee comune pe care să le introducem ca trasee turistice.

Vom face și niște caravane transfrontaliere care se vor adresa reprezentanților media, ONG urilor care militează pentru cultura rromă, dar și tuturor celor interesați de promovarea acestei minorități, caravanele se vor desfășura pe ruta comună identificată pe baza strategiei și sperăm ca în urma lor să convingem un numar cât mai mare de oameni  că această cultură, rromă, poate fi pusă pe harta turistică a Romaniei și Bulgariei."



www.rri.ro
Publicat: 2019-02-07 10:22:00
Vizualizari: 818
TiparesteTipareste