Portal pentru investitorii străini

portal pentru investitorii străini Investitorii străini au la dispoziţie site-ul www.investromania.gov.ro pentru mai multe informaţii referitoare la posibilitatea de a investi în România.

Investitorii străini au la dispoziţie site-ul www.investromania.gov.ro  pentru  mai multe informaţii referitoare la posibilitatea de a investi în România. Conceput ca un portal informativ modern, site-ul este constuit exclusiv în limba engleză, fiind compus din cinci categorii principale. "De ce să investeşti", este o secțiune care dorește să prezinte potențialilor investitori motive și avantaje pentru a investi în România. Secţiunea "Afaceri în România" oferă o imagine de ansablu a mediului de afaceri din România și a principaleleor sectoare de activitate. 


Secţiunea "Sprijin guvernamental " oferă investitorilor informaţii despre facilitățile pe care le oferă guvernul României pentru a investi. " Viaţa în România" este o altă secțiune care vorbește despre nivelul de trai și de calificare a forței de muncă din țara noastră, iar componenta  "Stiri şi comunicate de presă", este o secțiune standard care prezintă știri și comunicate de presă referitoare la spațiul economic românesc. Există și o serie de sub-categorii, mai specifice, menite să ofere investitorilor o gamă cât mai largă de opțiuni în ceea ce privește variantele lor de investiții.


In primele luni ale anului 2019 rata investiţilor străine va fi de circa 2,5 miliarde de euro, cu investitori atraşi mai ales din zona non-UE, estimează specialiştii din cadrul Agenţiei InvestRomânia,  din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat care promovează România ca destinaţie de investiţii şi atrage investitorii străini.  Aceste investiţii străine  ar urma să creeze 24.000 de noi locuri de muncă. In primele zece luni ale anului trecut rata investiţiilor străine a fost de 4,55 miliarde de euro, cu o creştere de 8% faţă de anul precedent.


Pentru anul 2019, noile proiecte de investiţii anunţate sunt în domeniile auto şi com­ponente auto, IT, servicii financiare şi outsourcing. Obiectivul strategic pentru 2019 este creşterea volumului de investiţii străine, în special din zona non-UE (Asia, America, Africa, Orientul Mijlociu)", a spus Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul InvestRomania - Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.


www.rri.ro
Publicat: 2019-03-22 14:39:00
Vizualizari: 1141
TiparesteTipareste