Info Business

info business În România, cele mai mari salarii se înregistrează în Bucureşti. În anul 2018, în Capitală, salariul mediu net a fost de 3.483 de lei, adică de 733 de euro.

În România, cele mai mari salarii se înregistrează în Bucureşti. În anul 2018, în Capitală, salariul mediu net a fost de 3.483 de lei, adică de 733 de euro. Doar în judeţul Cluj  a mai fost depăşit nivelul de 3000 de lei, salariul mediu net ridicându-se acolo la 3048 de lei pe lună, deci puţin peste 640 de euro. Cel mai scăzut nivel s-a înregistrat în judeţul Suceava , de puţin peste 2000 de lei.


Creşterea preţurilor de consum s-a temperat în martie la 0,49% faţă de februarie. Cu toate acestea, rata anuală a inflaţiei a urcat la 4%, pe fondul scumpirii alimentelor cu 4,45%, a mărfurilor nealimentare cu 4,15% şi a serviciilor cu 3,18%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. La nivel alimentar, cea mai spectaculoasă creştere de preţuri s-a înregistrat la cartofi, care s-au scumpit, din debutul anului, cu 26,33%. La legume şi conserve de legume, preţurile au fost mai mari de 20,6% în martie faţă de decembrie.


Administraţia Fondului pentru Mediu lucrează la elaborarea unor programe de finanţare în vederea realizării infrastructurii de încărcare pentru autovehicule electrice, pe gaz natural sau hidrogen. Informaţia a fost furnizată presei de preşedintele Administraţiei, Cornel Brezuică, la Centrul Tehnic al grupului Dacia-Renault, situat la Titu, în apropiere de Bucureşti.


El a spus: "Acest program se axează pe două componente: un program care este adresat autorităţilor publice locale, municipii reşedinţă de judeţ, unde apreciem că la sfârşitul anului vom avea contracte de finanţare pentru undeva la 1.200 de puncte de încărcare, iar a doua componentă a programului de realizare a infrastructurii este aceea de a realiza pe cele mai importante drumuri naţionale şi europene, inclusiv autostrăzi, din sută în sută de kilometri a instalaţiilor de încărcare a maşinilor electrice, pentru a crea mobilitate şi a putea ieşi din localităţi cu aceste mijloace de transport." 


Declaraţia a fost ocazionată de lansarea programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, prin care cetăţenii sunt sprijiniţi să-şi cumpere un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. Prin Rabla Plus, de pildă, se acordă 10.000 de euro pentru maşinile cu emisii de poluare zero, şi 5000 de euro pentru maşinile hibrid. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-04-11 11:53:00
Vizualizari: 796
TiparesteTipareste