Aplicaţii mobile pentru transport

aplicaţii mobile pentru transport Locuitorii şi vizitatorii capitalei României au la dispoziţie primele 4 aplicaţii mobile pentru transport, dar toate la nivel de testare.

 

Locuitorii şi vizitatorii capitalei României au la dispoziţie primele 4 aplicaţii mobile: infoSTB (transport public), Parking Bucureşti, Social alert Bucureşti şi Trafic alert Bucureşti. Este o perioadă de testare, după care autorităţile promit că aplicaţiile vor fi îmbunătăţite şi optimizate în funcţie de feed-back-ul primit de la utilizatori.

 

Aplicaţiile pot fi instalate şi utilizate gratuit. Cei interesaţi se pot informa cu privire la programul mijloacelor de transport în comun şi rutele disponibile, timpul de aşteptare în staţii, vor putea identifica  locurile libere de parcare şi vor putea semnala dacă există persoane în dificultate  sau probleme în trafic.

 

Aplicaţia Parking Bucureşti oferă posibilitatea identificării parcărilor publice gestionate de Primăria Capitalei şi de a plăti online, cu card bancar sau prin SMS, tarifele pentru utilizarea acestora. Operaţiunile sunt securizate, tranzacţiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plăţi. Într-o etapă ulterioară, aplicaţia va avea şi o componentă de căutare a locurilor libere de parcare, prin instalarea de camere video şi/sau senzori în parcări conectate la aplicaţie, operaţiune programată a se încheia în acest an.

 

Capitala României nu este  singurul oraş inteligent din ţară,  pentru că astfel de aplicaţii  au fost lansate şi în alte oraşe. Primăria Constanţa a anunţat  noua aplicaţie prin intermediul căreia se va putea plăti parcarea, dar şi tarifele în funcţie de zonele alese. Este vorba despre aplicaţia Constanța Parking  care odată descărcată, vă va arăta pe telefonul mobil o hartă cu zonele în care sunt disponibile parcările prin SMS: Blue Area, pentru orașul Constanța, Green Area pentru stațiunea Mamaia și Red Area pentru Mamaia Nord. In Mamaia Nord, ora de parcare va costa 5 lei (circa un euro), de luni până joi, şi 10 lei pe oră (circa 2 euro), de vineri până duminică. Tarifele în toate cele trei zone se aplică şi pe timp de noapte

 

Vă mai informăm că la Constanţa se  pot face abonamente pentru mijloacele de transport în comun simplu şi rapid de pe telefonPlata biletului sau a abonamentului pe linia dorită se face cu ajutorul cardului bancar, iar utilizatorul primește imediat pe e-mail și SMS confirmarea plății însoțită de seria și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Durează doar 2-3 minute până se obţine abonamentul. Prin aplicaţie sunt disponibile trei feluri de abonamente nominale: pe o linie, pe două și pe toate liniile. Tarifele pornesc de la 55 de lei (11,7 euro) şi ajung până la 126 de lei( 26,8 euro).


www.rri.ro
Publicat: 2019-04-19 13:50:00
Vizualizari: 1041
TiparesteTipareste