Număr unic 1911 pentru incidente de securitate cibernetică

număr unic 1911 pentru incidente de securitate cibernetică Ministrul Comunicaţiilor a anunţat lansarea unui număr unic, 1911, pentru incidentele de securitate cibernetică.

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a anunţat, miercuri, lansarea unui număr unic unde atât persoanele fizice, cât şi cele juridice şi IMM-urile pot raporta incidentele de securitate cibernetică. Cetăţenii şi instituţiile publice vor putea apela la 1911 pentru asistenţă. 

 

"Aş vrea să vă mai anunţ un proiect extrem de important, ce va avea ca zi de lansare data de 2 mai. Este o altă veste bună pentru români pe o zonă ce ţine de securitatea cibernetică. După cum am menţionat vom lansa prin Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică un număr unic; 1911, apelat din toate reţelele, la care vor putea fi raportate toate incidentele de securitate cibernetică de către persoanele fizice, juridice şi de către instituţiile publice, oferindu-se prin call-center, o asistenţă primară şi consiliere pentru diagnosticare şi remediere. Vă încurajez de altfel să testaţi acest serviciu care este în verificări. Este 1911", a anunţat ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu.


www.rri.ro
Publicat: 2019-04-25 12:43:00
Vizualizari: 1245
TiparesteTipareste