Să modelăm viitorul Europei împreună!

să modelăm viitorul europei împreună! Dezbaterea ,,Să modelăm viitorul Europei împreună!" are loc la Sibiu, astăzi, 8 mai, în prezența președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

Dezbaterea ,,Să modelăm viitorul Europei împreună!" are loc la Sibiu, astăzi, 8 mai, în prezența președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, precum și cu participarea a 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.


La forum vor participa și comisarul european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, și comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics.


În legătură cu agenda evenimentului, Ștefan Turcu, șef al biroului de presă, Reprezentanța Comisiei Europene în România, ne-a spus:

,,300 de tineri din toată Uniunea Europeană care au dorit să se înscrie la acest forum dedicat lor vor avea parte de o zi întreagă de workshop. Este cumva apogeul muncii pe care a făcut-o Comisia în ultimii patru ani, de a dialoga, de a sta de vorbă cu oamenii. Și, dacă ne gândim la viitorul Europei, credem că cel mai potrivit context ar fi să stăm de vorbă cu tinerii. De precizat că, până în acest moment, Comisia Europeană a organizat aproximativ 1.600 de dialoguri cu cetățenii. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele României, Klaus Iohannis, vor sta de vorbă într-un dialog cu cetățenii, la care evident au acces și toți jurnaliștii acreditați.

Comisia Europeană a publicat săptămâna trecută câteva priorități, să le spunem așa, politice, pentru viitoarea Comisie Europeană. Practic, ne-am întrebat cetățenii europeni cam care ar fi, în viziunea lor, și tinerii, mai ales, prioritățile pentru următorii ani. Deloc surprinzător, de la lupta împotriva schimbărilor climatice, o mai mare echitate, o Europă digitală, acestea sunt cele mai întâlnite subiecte pe care tinerii vor ca următoarea Comisie sau, în general, Uniunea Europeană să pună un mai mare accent.

Pe 9 mai, tot la Sibiu, deci deloc întâmplător, are loc reuniunea informală a liderilor, a șefilor de stat sau de guvern, din întreaga Uniune Europeană. Deci, cu alte cuvinte, să spunem așa, pe 8 mai se  reunește viitorul, iar pe 9 mai se reunește prezentul."www.rri.ro
Publicat: 2019-05-08 09:53:00
Vizualizari: 426
TiparesteTipareste