Sezon estival pe litoralul românesc

sezon estival pe litoralul românesc În data de 1 mai s-a deschis sezonul estival pe litoralul românesc al Mării Negre.

În data de 1 mai s-a deschis sezonul estival pe litoralul românesc al Mării Negre. Conform celor mai recente date, din ce în ce mai multe rezervări vin din străinătate și au ajuns să ocupe aproximativ  7% din total, chiar dacă majoritatea acestora sunt făcute de românii care lucrează peste granițe. Cu toate acestea, evenimentele organizate pe litoral, distracția din cluburi și prețurile de cazare și masă foarte mici în comparație cu alte destinații atrag și străini, în special din Marea Britanie, Spania, Italia sau Israel. 


Corina Martin, președintă a Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, anunță investiții noi pe litoralul românesc, care au fost finalizate pentru sezonul 2019. 

"Este vorba de hoteluri și locuri noi de cazare, dar și de mii de apartamente noi de vacanță. Acestea s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani și, de fapt, sunt o alternativă pentru turiștii care doresc mai mult confort și intimitate. Ei vin, probabil, cu familii mai numeroase, cu copii, cu bone, și au nevoie de această alternativă. De asemenea, avem resorturi cu servicii all inclusive, dezvoltate mai mult în partea de sud a litoralului, unde, în ultimii ani, au apărut mai multe hoteluri de patru și de cinci stele."


Atuurile litoralului românesc sunt deja renumite. În România, vă puteți bucura de peste 245 de kilometri de plajă deschisă, cu strat gros de nisip, care coboară lin în mare. Apa nu este foarte adâncă la mal, iar în plin sezon poate depăși 25 de grade. Zona este situată la aproximativ aceeași latitudine cu celebrele Veneția și Nisa. Astfel, litoralul românesc poate rivaliza cu cel mediteranean, mai ales prin avantajul unei expuneri la soare de până la 10-12 ore zilnic. Iar odată cu lăsarea serii, încep evenimentele, multe dintre ele, recunoscute la nivel internațional. Corina Martin, președintă a Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România. 

"Evident, avem noutăți la nivelul evenimentelor, dar, în același timp, evenimentul major al litoralului rămâne în perioada 4-7 iulie. Este vorba de NeverSea, un eveniment care atrage și de această dată zeci de mii de fani nu doar din România, ci și din foarte multe țări din Europa de vest. De altfel, am început sezonul estival cu a 25-a ediție a Festivalului Sunwaves. Am avut 8.000 de turiști străini, foarte tineri, din vestul Europei pentru acest eveniment de muzică electronică, consacrat deja. Lista evenimentelor pe litoral va fi foarte bogată, trebuie să vedem cum se organizează cluburile, foarte solicitate la acest capitol, dar și cei care ne aduc evenimente generale, inclusiv gale de K1, de kickboxing, de muzică, de modă. Acestea atrag foarte mult public, mai ales în Mamaia, o stațiune recunoscută drept capitală a distracției în timpul verii. Vama Veche, de asemenea, se poziționează pe locul al doilea după Mamaia în ultimii ani și va continua să fie așa și în această vară. Pe locul al treilea s-ar situa Mamaia Nord - Năvodari, urmată îndeaproape de Eforie, fiindcă vorbim de un număr mare de locuri de cazare și de o apropiere mai mare de Constanța."


Numărul de turiști străini pe litoralul românesc va fi tot mai mare, continuă Corina Martin, președintă a Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România. 

"Tocmai am finalizat un eveniment în premieră. Am adus, cu sprijinul companiei aeriene naționale din Turcia, zece dintre cei mai mari turoperatori turci. Suntem conectați, astfel încât, între Constanța și Istanbul, de patru ori pe săptămână, avem zboruri directe de cinci ani deja. De altfel, alături de reprezentanții din Turcia, am avut și reprezentanți din Japonia. Ne propunem ca prin aceste zboruri care aterizează la Constanța prin Istanbul să aducem turiști și de pe această piață. Ne adresăm acelora care caută viață de noapte, distracție și cazinouri, un alt punct cheie al discuțiilor noastre. Delta Dunării, pe care am promovat-o alături de Mamaia, a reprezentat un punct maxim de atracție. I-am dus pe turoperatori în vizită în resorturi exclusiviste. Însă avem, în continuare, și zboruri Talin - Constanța, care vor continua să ne aducă turiști estoni în această vară. Anul trecut a fost debutul acestui zbor, operat de compania națională a Estoniei. Turiștii estoni sunt buni consumatori de servicii și de seri dobrogene, spectacole multietnice cu cină, cum facem numai noi, în Dobrogea, la Mamaia. Avem și turiști englezi, fiindcă, de patru ori pe săptămână, avem zbor direct Londra-Constanța. Este un zbor cu un grad foarte mare de ocupare, de aproape 95%. Sunt foarte multe petreceri de burlaci britanici, care continuă să se întâmple în cluburile și în zonele de distracție din Mamaia, pe litoralul românesc."


Cătălin Țibuleac, președinte al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, spune că Dobrogea este tot mai vizitată de către turiștii care ajung în România, aceștia fiind atrași de experiențe inedite.  

"Celor care-și doresc să petreacă o altfel de vacanță pe litoralul Mării Negre le recomandăm cu căldură să vadă plajele sălbatice de la Sfântu Gheorghe și de la Sulina. La fel, recomandăm o vizită în Munții Măcinului, cei mai vechi munți din Europa, unde sunt trasee frumoase, ecvestre sau pedestre. De asemenea, se poate practica turismul ecumenic dar și un drum al cetăților. În Tulcea veți găsi nu mai puțin de 16 cetăți antice și medievale, care sunt deschise publicului și sunt superbe. Nu, în ultimul rând, recomandăm să încercați și un drum al vinului. În județul Tulcea, veți găsi cel puțin trei crame: Măcin, Sarica Niculițel și Hamangia."


Litoralul românesc al Mării Negre e ușor accesibil și e pentru toţi. Corina Martin, președintă a Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România. 

"Vă așteptăm la mare. Pe litoralul românesc, continuăm să avem  prețuri foarte atractive, evenimente pentru toate gusturile, resorturi all inclusive, zboruri directe există pe aeroportul din Constanța, iar, de aici, ajungem în oricare dintre stațiunile de pe litoral, în România."


În speranța că v-am convins, vă așteptăm și săptămâna viitoare cu o nouă destinație.www.rri.ro
Publicat: 2019-05-09 12:16:00
Vizualizari: 395
TiparesteTipareste