Info Business

info business În anul 2018, produsul intern brut pe cap de locuitor în România a fost de 26.500 de dolari.

În anul 2018, produsul intern brut pe cap de locuitor în România a fost de 26.500 de dolari. Conform datelor oficiale și rapoartelor furnizate de Banca Mondială, produsul intern brut per cap de locuitor a crescut în România, faţă de anul 2015, cu 6.640 de dolari.

            

România are cel mai ridicat cost fiscal pentru angajat din 26 de ţări din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European şi Elveţia. Conform unui studiu KPMG, România are o cotă de impozitare a salariului minim de 40,85%, semnificativ mai mare faţă de cele din alte state din Europa Centrală şi de Est, precum Slovacia - 17,86%, Bulgaria - 22,4%, Polonia - 29,29% şi Ungaria - 33,5%. Din cele 21 de ţări incluse în acest studiu şi care au un salariu minim stabilit la nivel naţional, România se situează pe locul 19 cu un salariu minim de 439 de euro, urmată de Letonie - 430 de euro şi Bulgaria - 286 de euro. În secorul construcţiilor, unde are un salariu minim diferit, România se află pe locul 16 din 26 de ţări analizate, cu o cotă de 633 de euro.


Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunţat că va susţine, la Bruxelles, aprobarea Ghidului Albinei, după ce apicultorii i-au înmânat o petiţie semnată de peste 3.000 de români care vor adoptarea unei modalităţi corecte şi ştiinţifice de evaluare a toxicităţii pesticidelor faţă de insectele polenizatoare. El a subliniat că între sectorul vegetal şi cel apicol a existat întotdeauna o armonie, precizând că, în ceea ce priveşte România, de la integrarea în Uniunea Europeană, când erau 935.000 de familii de albine acum s-a ajuns la peste 1,7 milioane de familii. De menţionat este faptul că apicultorii din toată Europa demonstrează în aceste zile în faţa ministerelor agriculturii cerând aplicarea de standarde europene de protejare a albinelor împotriva pesticidelor. Statele membre vor vota la 20 mai, chiar de Ziua Mondială a Albinei, pentru ridicarea la un nou nivel a standardelor de testare a tuturor pesticidelor conform Ghidului Albinei, document elaborat de  Autoritatea Europeană Pentru Siguranţa Alimentară în anul 2013, dar care nu este adoptat la nivelul întregii Uniuni Europene.


O schemă de ajutor de stat pentru agenţii economici care dezvoltă investiţii în domeniul reciclării va fi lansată în România la jumătatea lunii iunie. Anunţul a fpst făcut de ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, care a precizat că această schemă este destinată agenţilor economici care doresc să-şi dezvolte investiţie în domeniul reciclării sau care doresc să-şi remodernizeze instalaţiile tehnologice prin accesarea Fondului pentru Mediu. Conform Agerpres, suma maximă ce poate fi accesată de un operator economic va fi de 5 milioane de lei.



www.rri.ro
Publicat: 2019-05-09 11:50:00
Vizualizari: 755
TiparesteTipareste