Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat, duminică, proba de dublu a turneului de tenis ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.536.160 de euro

Începem rubrica noastră cu tenis. Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat, duminică, proba de dublu a turneului de tenis ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.536.160 de euro. Perechea româno-olandeză a învins în finală cuplul compus din argentinianul Diego Schwartzman şi austriacul Dominic Thiem cu 6-4, 6-3. Vă amintim că, tot la Madrid, la simplu feminin, Simona Halep a ajuns până în finală, unde a fost învinsă, sâmbătă, de olandeza Kiki Bertens cu 6-4, 6-4.


Trecem la handbal feminin. SCM Râmnicu Vâlcea a cucerit primul său titlu de campioană naţională la handbal feminin, cu o etapă înaintea finalului de sezon. Duminică, echipa din Vâlcea a trecut, acasă, de CSM Slatina cu scorul de 29-26, în etapa a 25-a a Ligii Naţionale.


Echipa maghiară Győr a câştigat pentru a treia oară consecutiv Liga Campionilor. Duminică, la Budapesta, campioana Ungariei a trecut, în finală, de echipa rusă Rostov-Don cu scorul de 25-24. Pentru Győr a evoluat şi pivotul român Crina Pintea.


Din handbalul masculin să notăm că echipa română CSM Bucureşti a încheiat la egalitate cu formaţia portugheză Madeira Andebol, scor 22 la 22, prima manşă a finalei Cupei Challenge, disputată în deplasare. Jocul retur este programat sâmbătă, 18 mai, la Bucureşti.


Încheiem cu fotbal. Echipa CFR Cluj este noua campioană a României, cu o etapă înaintea încheierii fazei play-off a Ligii I. Duminică seara, formaţia ardeleană a trecut, acasă, de Universitatea Craiova cu scorul de 1-0, în etapa a 9-a a play-off-ului şi a rămas la cinci  puncte distanţă faţă de echipa de pe locul 2, FCSB. Să notăm însă şi celelalte rezultate din weekend. În playout, vineri, FC Botoşani a trecut, acasă, cu 2-0 de FC Voluntari, iar Dinamo a învins, la Bucureşti, echipa Gaz Metan Mediaş cu acelaşi scor. Sâmbătă, la Sibiu, FC Hermannstadt s-a impus cu 1-0 în faţa Concordiei din Chiajna, iar Poli Iaşi a zdrobit cu 4-0, pe teren propriu, echipa Dunărea Călăraşi. În play-off, sâmbătă, FCSB a trecut cu 5-1, la Sfântu Gheorghe, de Sepsi. Luni, ultimul joc al etapei: Viitorul Constanţa - Astra Giurgiu. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-05-13 11:11:00
Vizualizari: 697
TiparesteTipareste