Săptămâna verde în UE

săptămâna verde în ue Săptămâna Verde în UE 2019 se desfăşoară între 13 şi 17 mai. Pentru prima oară, anul acesta, participă la evenimente şi școlile din București înscrise în programul național de mediu Patrula de Reciclare.

Săptămâna Verde în UE 2019 se desfăşoară între 13 şi 17 mai. Pentru prima oară, anul acesta, participă la evenimente şi școlile din București înscrise în programul național de mediu Patrula de Reciclare. 

Organizată de către Direcţia Generală de Mediu a Comisiei Europene deja de aproape 20 de ani, atrăgând personalităţi marcante din întreaga lume, Green Week (Săptămâna Verde) este evenimentul cel mai mare care se desfăşoară anual şi oferă ocazia de a dezbate politica de mediu din cadrul UE. Aici se promovează la nivel european dezbateri între părțile interesate, național și local, pentru a genera contribuții în procesul de elaborare a politicilor și de punere în aplicare a acestora. 


Aceste dezbateri sprijină creșterea unei comunități la nivel european, a actorilor implicați, care au capacitatea de a constitui și distribui practici din domeniul mediului ambiant, de asemenea contribuie la motivarea cetățenilor de a se angaja în eforturile depuse în cadrul UE privind problemele de mediu și de a-și aduce propria lor contribuție în acest sens. EU Green Week (Săptămâna Verde a UE) 2019 se desfăşoară între 13 şi 17 mai. 


Pentru prima oară, anul acesta, școlile din București înscrise în programul național de mediu Patrula de Reciclare participa la EU Green Week (Săptămâna Verde a UE). Detalii ne oferă Ada Lungu, responsabil comunicare în cadrul Asociației Române de Reciclare a Deșeurilor electrice și electronice: 

"Școlile din București înscrise în programul național de mediu Patrula de Reciclare participă anul acesta , pentru prima oară la EU Green Week. Este vorba despre Săptămâna Verde a UE , o inițiativă a Comisiei Europene menită să ne facă să devenim mai conștienți de cât de bine implementăm legislația europeană de protejare a mediului. Ce se va întâmpla Patrula de Reciclare? Am fost invitați și am fost selectați ca eveniment partener la această manifestare europeană și timp de șase săptămâni practic începând din aprilie până la sfârșitul lunii mai , aproximativ 40 de școli din București își vor deschide ușile pentru comunitățile din cartierele lor încercând să mobilizeze oamnenii, firmele și instituțiile la colectarea responsabilă a deșeurilor electrice. Sperăm să contribuim la colectarea a cel puțin 100000 kg deșeuri electrice exact în acestă perioadă ca să avem cu ce să ne lăudăm și în cadrul Săptămânii Verzi din UE unde reprezentăm România."



www.rri.ro
Publicat: 2019-05-16 11:47:00
Vizualizari: 708
TiparesteTipareste