Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă România a obţinut 6 medalii la Campionatele Europene de canotaj, încheiate duminică, la Lucerna, în Elveţia.

România a obţinut 6 medalii la Campionatele Europene de canotaj, încheiate duminică, la Lucerna, în Elveţia. Dintre acestea, una a fost de aur, patru de argint şi una de bronz. Cu aur a fost distins echipajul feminin de opt plus unu, format din Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel şi cu Daniela Druncea la cârmă, care şi-a apărat astfel titlul continental. 

Argint au cucerit, la doi rame fără cârmaci, vicecampionii mondiali Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, după ce anul trecut au obţinut bronzul. Şi în proba similară feminină, România a obţinut argintul, prin Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu, campioane mondiale de junioare în 2017. Tot medalii de argint au obţinut şi componentele echipajului românesc de 4 rame, compus din Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu. 

Celelalte medalii de argint au fost câştigate de echipajul feminin de dublu vâsle, format din Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş. La dublu vâsle masculin, vicecampionii europeni de anul trecut, Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu s-au clasat pe locul 3, cucerind medaliile de bronz. În aceste condiţii, România s-a situat pe locul 4 în clasamentul pe medalii, după Germania, Olanda şi Italia.


Trofeul Carpaţi la handbal feminin a fost câştigat de Angola. Competiţia, ajunsă la ediţia cu numărul 51, s-a disputat la Brăila. În ultimul joc al întrecerii, echipa Angolei a terminat la egalitate, 21 la 21, cu prima reprezentativă a României şi s-a impus în clasamentul final graţie golaverajului mai bun. Pe locul 3 s-a clasat Japonia, iar pe 4, România B.


În jocul al treilea al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, CSU Sibiu a trecut, în deplasare, de campioana en titre, CSM CSU Oradea, cu scorul de 71-64. Sibienii au obţinut prima lor victorie în finală, după ce pierduseră ambele partide de pe teren propriu. Meciul cu numărul patru al finalei va avea loc marţi, tot la Oradea. Finala se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide.


S-a tras cortina peste ediţia 2018 - 2019 a campionatului primei ligi române de fotbal. Vineri, în ultima etapă din playout, FC Botoşani a trecut, în deplasare, de Poli Iaşi cu 2-0, iar Dinamo şi FC Voluntari au încheiat la egalitate, 0 la 0, la Bucureşti. Duminică, FC Hermannstadt a câştigat cu 2-1 jocul disputat acasă cu Dunărea Călăraşi, iar Gaz Metan a învins, la Mediaş, echipa Concordia Chiajna cu 3-1. S-a stabilit astfel configuraţia finală a părţii inferioare a clasamentului. Retrogradează Concordia Chiajna şi Dunărea Călăraşi, iar FC Hermannstadt va juca o "dublă" de baraj cu Universitatea Cluj, echipa de pe locul 3 din Liga a doua. Au promovat în primul eşalon Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni. Campioană a României este echipa CFR Cluj.



www.rri.ro
Publicat: 2019-06-03 11:16:00
Vizualizari: 624
TiparesteTipareste