Info Business

info business ANAF va acorda mai multă atenţie prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale./Volumul investiţiilor imobiliare realizate în România în primul trimestru al anului a fost de 117,5 milioane de euro....

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va acorda mai multă atenţie prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi va încerca, prin înfiinţarea unor structuri noi, să asigure un tratament diferenţiat contribuabililor din România în funcţie de comportamentul lor fiscal, a anunţat, luni, noul preşedinte al instituţiei, Mirela Călugăreanu. Noul şef al ANAF a menţionat, totodată, că planul de eficientizare şi transparentizare a activităţii instituţiei va fi pus în dezbatere publică începând de săptămâna viitoare. Mirela Călugăreanu a înlocuit-o, începând de luni, 3 iunie, pe Mihaela Triculescu în funcţia de şef al Fiscului, prin decizii ale premierului Viorica Dăncilă publicate în Monitorul Oficial. Triculescu a fost preşedinte la ANAF din luna ianuarie a acestui an, când l-a înlocuit în funcţie pe Ionuţ Mişa. Mirela Călugăreanu a mai fost şef al Fiscului, din iulie 2017 până la numirea lui Ionuţ Mişa pe acest post, în luna martie a anului trecut.


Volumul investiţiilor imobiliare realizate în România în primul trimestru al anului a fost de 117,5 milioane de euro. Acest nivel a fost apropiat de cel consemnat de Ungaria, unde s-au înregistrat investiţii imobiliare de 123 de milioane de euro. Piaţa română s-a situat astfel peste cea din Slovacia, care a ajuns la 86,5 milioane de euro în primele trei luni ale anului, dar sub pieţele din Cehia, Austria şi Polonia, fiecare realizând volume investiţionale de peste 700 de milioane de euro.


Vara acestui an ar putea aduce un record istoric pentru piaţa băuturilor răcoritoare din România. Afacerile celor peste 800 de companii înregistrate în acest sector, producători de ape minerale, băuturi răcoritoare nealcoolice şi sucuri naturale ar putea depăşi nivelul de 6,5 miliarde de lei, deci de peste un miliard şi 300 de milioane de euro, o cifră cu aproape 40% mai mare faţă de acum 10 ani, arată o analiză Frames.


Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei a crescut, în aprilie 2019, cu 0,12% faţă de luna aprilie a anului trecut. S-a ajuns astfel la 1.707.354 de poliţe, comparativ cu 1.705.183, câtre erau active la 30 aprilie 2018, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, societatea care emite acest tip de asigurări. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală - cutremure, inundaţii şi alunecări de teren - a tuturor locuinţelor din România. In acest moment însă, doar circa 20 la sută dintre locuinţele din România beneficiază de poliţe de asigurare obligatorie. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-06-04 10:41:00
Vizualizari: 370
TiparesteTipareste