Workshop EuranetPlus pe teme europene la Universitatea Babeş-Bolyai

workshop euranetplus pe teme europene la universitatea babeş-bolyai La Universitatea Babeş-Bolyai a avut loc recent un worskshop pe teme europene sub egida EuranetPlus.

Workshop pe teme europene la Zilele Culturii Media

 

Studenţi şi profesori universitari au participat la un workshop pe teme europene, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), de la Cluj-Napoca. Workshop-ul, organizat de echipa postului de radio studenţesc UBB Radio Online, sub egida proiectului editorial cu finanţare europeană EuranetPlus, a fost inclus în programul celei de-a patra ediţii a conferinţei internaţionale Zilele Culturii Media, desfăşurate recent la Cluj-Napoca.

 

Podcasting Europe: EU elections for youngsters

 

La workshop, cu titlul “Podcasting Europe: EU elections for youngsters”, au participat studenţi de la Departamentul Jurnalism şi Media Digitală al FSPAC, precum şi cadre didactice şi jurnalişti clujeni: dr. Viorel Nistor, lector la Departamentul Jurnalism şi Media Digitală al FSPAC, dr. George Jiglău, lector la Departamentul de Ştiinţe Politice al FSPAC, Remus Florescu, Preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor de Presă Cluj. Moderatori au fost dr. Cristina Nistor, profesor asociat la Departamentul de Ştiinţe Politice al FSPAC, coordonator al postului studenţesc UBB Radio Online, dr. Rareş Beuran, lector la acelaşi Departament şi coordonator al UBB Radio Online, şi Eugen Cojocariu, de la Radio România Internaţional.

 

Temele de discuţie

 

Participanţii au discutat pe teme privind participarea la alegerile europene, modul în care cetăţenii, cu accent pe tineri, iau deciziile privind participarea la alegerile europene şi competitorul electoral cu care votează, ce teme europene sau naţionale de dezbatere sunt cele mai importante pentru a forma decizia de vot, pe baza căror informaţii, din ce surse, se ia decizia de vot, care este atitudinea participanţilor faţă de fenomenul fake news. Puteţi asculta AICI un fragment al dezbaterii.

 

Proiect-pilot EuranetPlus

 

Workshop-ul a făcut parte dintr-un proiect-pilot al EuranetPlus, realizat împreună cu universităţi din 3 state UE (România, Germania, Spania). Workshop-ul va fi urmat de o întâlnire şi de discuţii la Bruxelles, la Parlamentul European, imediat după constituirea noului Legislativ comunitar rezultat din alegerile europene de la sfârşitul lunii mai, între studenţi participanţi la workshop-uri, profesori îndrumători, jurnalişti EuranetPlus şi eurodeputaţi din respectivele state.

 

UBB Radio Online preia conţinuturi radiofonice on air şi online produse în cadrul proiectului EuranetPlus şi a făcut parte din reţeaua de posturi de radio studenţeşti construită în jurul proiectelor editoriale cu finanţare europeană Euranet şi EuranetPlus.

 

Workshop EuranetPlus pe teme europene la Universitatea Babeş-Bolyai


www.rri.ro
Publicat: 2019-06-17 14:19:00
Vizualizari: 725
TiparesteTipareste