Info Business

info business Traficul aerian de pasageri înregistrat pe aeroporturile din România a crescut cu 6,6% în primul trimestru al anului, până la 4,64 milioane de persoane, conform Institutului Naţional de Statistică.

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României. In viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri, ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR, a precizat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere. El a adăugat că este foarte posibil ca, în urma deciziei social-democraţilor, să fie inclus în Consiliul de Administraţie al BNR şi reprezentantul UDMR. Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis luni convocarea unei sesiuni extraordinare, săptămâna viitoare, context în care vor fi discutate numirile membrilor în Consiliul Fiscal şi la Banca Naţională.

 

Traficul aerian de pasageri înregistrat pe aeroporturile din România a crescut cu 6,6% în primul trimestru al anului, până la 4,64 milioane de persoane, conform Institutului Naţional de Statistică. Numărul cel mai mare de pasageri s-a înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă, din Bucureşti, pe Avram Iancu, din  Cluj, şi pe Traian Vuia, din Timişoara. În transportul internaţional de pasageri, primele 5 aeroporturi de unde provin pasagerii debarcaţi în România sunt: Londra-Luton, cu peste 200.000 de pasageri, Milano-Bergamo, cu aproape 100.000 de pasageri, München, cu aproape 85.000, Tel Aviv, cu circa 77.000, şi  Viena, cu peste 73.000 de pasageri. În ceea ce priveşte îmbarcările, cei mai mulţi pasageri în curse regulate s-au îmbarcat pentru: Londra-Luton, peste 223.000 de pasageri, Milano-Bergamo, aproape 111.000, München, peste 93.000, Tel Aviv, peste 80.000, şi Viena, cu peste 77.000 de pasageri.

 

România avea anul trecut cele mai reduse preţuri la alimente dintre ţările Uniunii Europene, cu 34,6% mai scăzute decât media UE, arată Eurostat. La băuturi alcoolice şi tutun, România este pe locul trei în Europa, cu preţuri cu 30,4% mai scăzute decât media UE, fiind devansată de Bulgaria  şi Ungaria. Ţara noastră se situează pe locul doi la îmbrăcăminte şi încălţăminte, având preţuri cu 16,8% mai mici decât media UE, fiind depăşită doar de Bulgaria. De asemenea, Bulgaria şi România au cele mai scăzute preţuri la restaurante şi hoteluri, iar la comunicaţii, cele mai ieftine tarife se înregistrează în Polonia şi România. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-06-25 12:03:00
Vizualizari: 695
TiparesteTipareste