Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă La Minsk, în Belarus, s-au încheiat întrecerile Jocurilor Europene. În clasamentul final pe naţiuni, România a ocupat locul 26, cu două medalii de aur, trei de argint şi cinci de bronz.

La Minsk, în Belarus, s-au încheiat întrecerile Jocurilor Europene. În clasamentul final pe naţiuni, România a ocupat locul 26, cu două medalii de aur, trei de argint şi cinci de bronz. Medaliile de aur au fost câştigate de Laura Georgeta Coman, în proba de puşcă aer comprimat 10 metri, şi de Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi, la canoe dublu, pe distanţa de 1000 de metri. Medaliile de argint au fost obţinute de Dacian Barna şi Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, de perechea Ovidiu Ionescu / Bernadette Szőcs la tenis de masă, dublu mixt şi de echipa feminină de tenis de masă, formată din Bernadette Szőcs, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean.

 

Luptătoarele de sambo Daniela Poroineanu, la 56 de kg, Anda Mihaela Vâlvoi, la 64, şi Alina-Petronela Păunescu, la categoria +80 kg, au adus României primele medalii de bronz. Tot cu bronz au fost medaliaţi reprezentanţii României în concursul de grup de la gimnastică aerobică. Aceştia sunt Gabriel Bocşer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broţei şi Andreea Bogati. Ultima medalie de bronz a fost câştigată de Krista Incze, la lupte, categoria 62 de kilograme.

 

Echipa masculină de volei a României a câştigat competiţia europeană Silver League, duminică, după ce a învins selecţionata Greciei, cu scorul de 3-0, la Alexandria, în manşa secundă a finalei. Tricolorii câştigaseră şi manşa întâi, în deplasare, cu 3-2. Şi echipa feminină a României a promovat în Golden League, după ce a câştigat finala eşalonului secund european în faţa Sloveniei

 

Au început jocurile de pe tablourile principale ale turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea concurs de Mare Şlem al anului. În primul tur la feminin – 6 sportive din România – Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Elena-Gabriela Ruse. La masculin, doar unul – Marius Copil.

 

La Campionatele Mondiale de gimnastică artistică pentru juniori, de la Győr, dn Ungaria, sportivul român Gabriel Burtănete a câştigat, duminică, medalia de aur la sărituri. Pe locul al doilea s-a clasat chinezul Haonan Yang, iar al treilea a fost britanicul Jasper Smith-Gordon.


www.rri.ro
Publicat: 2019-07-01 11:50:00
Vizualizari: 683
TiparesteTipareste