Croaţia - Coduri portocaliu şi galben de furtuni şi precipitaţii intense

croaţia - coduri portocaliu şi galben de furtuni şi precipitaţii intense În conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi începând cu seara zilei de 9 iulie 2019...

În conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi începând cu seara zilei de 9 iulie 2019, caracterizate de intensificări ale vântului şi scăderi de temperatură, îndeosebi în regiunile din estul şi sudul ţării, informează  Ministerul Afacerilor Externe.


Autorităţile locale au emis, pentru ziua de 10 iulie 2019, cod portocaliu de furtună, precipitaţii intense şi intensificare a vântului în regiunile Knin, Istria, Split, Dalmaţia, canalul Velebit, golfurile Kvarner şi Kvarneric, precum şi cod galben pentru regiunile Karlovac, Gospic, Rijeka şi Dubrovnik. Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în reţeaua electrică. 


Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat -http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate -http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate -http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă -http://www.ccaa.hr


Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet:  

http://zagreb.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

 


www.rri.ro
Publicat: 2019-07-10 10:20:00
Vizualizari: 284
TiparesteTipareste