Aplicaţia Sea Status

aplicaţia sea status Turiştii de la litoralul românesc al Mării Negre beneficiază, în această vară, de o nouă aplicaţie de mobil - Sea Status -, prin care primesc în timp real informaţii despre starea mării şi unde există pericol de înec.

Turiştii de la litoralul românesc al Mării Negre beneficiază, în această vară, de  o nouă aplicaţie  de mobil - Sea Status -, prin care primesc în timp real  informaţii despre starea mării şi unde există  pericol de înec. Aproximativ 90 de salvamari actionează pe plajele din Mamaia și Constanța. 


Cei care descarcă aplicația, disponibilă și pe IOS și pe Android, află informaţii despre temperatura apei, temperatura aerului, înalţimea  valurilor,  viteza şi direcţia vântului și ce fel steag este arborat pe plajă. Steagul cu galben şi roşu  ne asigură că plaja este supravegheată, deci se poate intra în mare pentru sclădat. Când s-a arborat steagul galben, este recomandat  sclădatul doar celor experimentaţi, deci există pericol în apă, iar în momentul în care s-a arborat steagul roşu, este total interzis la scăldat. Se pot primi şi sfaturi pentru salvarea unei persoane de la înec, sfaturi pentru cei care supraveghează copiii aflaţi la malul mării, ori distanţa sigură de înot faţă de malul mării. 


Tot prin intermediul  acestei aplicației poate fi apelat numărul de urgență 112 în momentul când persoanele de pe plajă sunt martorii unui incident care necesită prezența salvamarilor, paramedicilor SMURD și a scafandrilor.


Posibilitatile de agrement pe litoralul românesc sunt multiple şi foarte variate în fiecare dintre staţiuni, din Mamaia până în Mangalia. În fiecare staţiune există baze de agrement care vă stau la dispoziţie cu hidrobiciclete, skijet-uri, bărci, şalupe, ambarcaţiuni cu vele şi echipamente pentru ridicări cu paraşuta, windsurf, tractări cu banane şi colaci gonflabili. Numai în Mamaia  există 8 baze de agrement. De exemplu, o plimbare cu vaporaşul pe mare, timp de o oră, costă în jur de 35 de lei de persoană. Dar Marea Neagră este ideală şi pentru alte sporturi nautice cum ar fi facesurfing, kiteboarding sau stand up paddle. Pentru kiteboarding, există o școală care predă acest sport,  se poate învăța în trei zile. Un echipamnet nou, de ultimă generație, pentru kiteboarding poate costa și 2.000 de euro, însă ca să începi acest sport ai nevoie de 500-600 euro. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-08-02 12:17:00
Vizualizari: 1678
TiparesteTipareste