Tratamente balneare la Băile Govora

tratamente balneare la băile govora Vă invităm azi într-una dintre cele mai mari stațiuni balneare din România: Băile Govora.

Vă invităm azi într-una dintre cele mai mari stațiuni balneare din România: Băile Govora. Situată în sudul României, în județul Vâlcea, este recunoscută pentru proprietățile curative ale apelor. Vom afla care sunt procedurile de tratament cele mai solicitate, dar și câteva dintre principalele atracții turistice din împrejurimi.

            

Staţiunea Băile Govora este în plină dezvoltare. De la an la an, apar pensiuni noi și cochete. De altfel, recent a fost pusă în circuitul turistic și o fostă vilă de protocol a fostului dictator al României, Nicolae Ceaușescu, spune Mihai Mateescu, primarul stațiunii Băile Govora. Edilul staţiunii ne prezintă câteva dintre motivele pentru care n-ar trebui să ocolim această destinaţie de vacanţă. 


"Este singura stațiune turistică din România și, se pare din Europa, cu un echilibru al ionilor pozitivi și negativi. Aici se poate face o aeroterapie unică, care va crea un confort deosebit celor care vor veni atât pentru tratament, cât și pentru agrement.. În al doilea rând, aș menționa apele noastre minerale, care contribuie la ameliorarea și chiar vindecarea astmului bronșic. Din acest punct de vedere stațiunea Băile Govora se situează pe primele locuri în Europa. Pe parte de agrement, aș menționa că avem 7000 de metri de alei în parcul balnear construit de arhitectul peisagist francez A. Pinard. 

Apoi, este o destinație pentru toate categoriile de turiști în privința turismului monahal. Ne aflăm la mică distanță de o serie de mănăstiri cu profundă rezonanță istorică și ecleziastică. Totodată, la zece km se află Salina Ocnele Mari, situată la 200 de metri sub nivelul mării. Recomandăm și una dintre cele mai importante zone viticole din România, Drăgășani. Îi invit cu tot dragul pe toți cei care ascultă Radio România Internațional să cunoască frumusețile orașului Băile Govora, împrejurimile și istoria acestuia, și să beneficieze de apele noastre tămăduitoare."

            

Una dintre opțiunile de cazare în Băile Govora poate fi Hotel Palace. Clădirea vă va cuceri cu siguranță, întrucât, arhitectural, este o îmbinare a stilurilor eclectic și art nouveau, cu elemente de arhitectură neo-românească. A fost conceput ca un hotel de lux, iar, în prezent, procedurile de terapie oferite aici îi duc renumele mai departe. Alina Rusăndoiu, directoarea Hotelului Palace, din Băile Govora: 


"Este un monument istoric, construit în perioada 1911-1914, într-un loc minunat, care are peste 100 de ani de tradiție balneară. A fost primul hotel cu bază de tratament din România, construit după planurile arhitectului francez  Ernest Doneaud. În vederea unei construcții cât mai ușoare, pereții au fost făcuți din plută. Clădirea are 365 de goluri, reprezentând uși și ferestre, cifra simbolizând numărul zilelor dintr-un an. Este un loc de excepție cu profil terapeutic respirator și reumatismal."


Hotelul a fost renovat în 2013. După doi ani, în 2015, s-a inaugurat un centru SPA modern. Alina Rusăndoiu: "Are mai multe zone de relaxare. Oferim o zonă Kneipp, două saune, una cu infraroșii și una cu aburi, hamam, shock shower, ice bucket, piscine atât pentru copii cât și pentru adulți, dar și jacuzzi. Pe partea de SPA ne mândrim cu masaje terapeutice care contribuie la relaxarea turiștilor. De exemplu, avem masaj împotriva stresului, Oriental Touch sau Expressive Beauty. Totodată, facem și împachetări cu nămol sapropelic. Pe lângă această ofertă de relaxare, venim în întâmpinarea turiștilor și cu recomandări de vizitare. Pe lângă parcul din Băile Govora, recomandăm cea mai înaltă șosea din România, cu o altitudine de 2145 de metri, Transalpina, denumită și <Drumul Regelui>."

            

Elena Rădescu, asistent medical principal în balneofizioterapie, confirmă faptul că stațiunea Băile Govora își păstrează locul în topul global, datorită factorilor terapeutici naturali: ape minerale și climă. "Datorită acestor factori naturali, stațiunea este profilată în recuperarea din afecțiunile respiratorii, dar și din cele ale aparatului locomotor. Dintre afecțiunile respiratorii aș menționa bronșitele cronice, asmatiforme, bronșitele tabagice, astmul bronșic, bronhopneumopatia obstructivă cronică. Nu trebuie uitate nici afecțiunile ORL, rinita alergică, rinosinuzita, procesele inflamatorii sinusale, faringita, amigdalitele și laringitele. Pe de altă parte, aș putea spune că această stațiune a crescut foarte mulți copii. Sunt copii care se prezintă cu afecțiuni respiratorii cronice, dar și cu o imunitate scăzută a aparatului respirator. Prin terapiile cu ape minerale, sub formă de inhalații, ei nu numai că se recuperează, dar devin și mult mai rezistenți în fața virozelor respiratorii. Crește toleranța la efort și rezistența mucoaselor aparatului respirator la temperaturile scăzute din sezonul rece."


Nu puțini sunt cei care vin an de an la Băile Govora pentru a se relaxa, vindecându-se în același timp. Unii străbat distanțe considerabile, spune Elena Rădescu, asistent medical principal în balneofizioterapie, care ne vorbeşte despre rezultatele terapiilor. 


"Este vorba despre un pacient care vine din California de două ori pe an la Băile Govora, pentru un tratament balneofizical. Acest pacient s-a recuperat cu rezultate foarte bune din punct de vedere respirator, dar și al aparatului locomotor, datorită perseverenței și consecvenței sale. Sunt patru, cinci ani consecutivi de când se prezintă la tratament. Este foarte important să spunem că nu e suficientă o singură cură de tratament. Pentru a avea rezultate bune, pacientul e bine să se prezinte cel puțin trei ani consecutiv."

 



www.rri.ro
Publicat: 2019-07-25 11:10:00
Vizualizari: 1314
TiparesteTipareste