Republica Croația – Val de caniculă

republica croația – val de caniculă MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în perioada 26-27 iulie 2019, majoritatea regiunilor țării se confruntă cu un val de caniculă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 26-27 iulie 2019, majoritatea regiunilor țării se confruntă cu un val de caniculă. Autoritățile locale au emis cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 26 iulie 2019, în regiunile Zagreb, Knin și Rijeka. A fost emis și un cod galben de caniculă pentru regiunile Karlovac, Gospić, Split și Dubrovnik. Se recomandă cetățenilor români să evite expunerea directă la soare și să se hidrateze corespunzător.


Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în rețeaua electrică, precum și la riscul apariției incendiilor de vegetație.


Se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-MeteorologicAutomobil Clubului CroatCompaniei Naţionale Croate de Căi FerateAutorităţii Portuare Croate şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă


Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul R. Croația, pot apela numărul european unic de urgență 112.


Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență  al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.


Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginii de Internet  http://zagreb.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță"(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.www.rri.ro
Publicat: 2019-07-26 12:55:00
Vizualizari: 441
TiparesteTipareste