Info Business

info business ExxonMobil nu a informat Ministerul Energiei de la Bucureşti despre vreo intenţie de a se retrage din proiectul de explorare de gaze naturale din Marea Neagră./Germania oferă ocuri de muncă prin EURES România/ Pesta porcină africană evoluează în România.

Compania americană ExxonMobil nu a informat Ministerul Energiei de la Bucureşti despre vreo intenţie de a se retrage din proiectul de explorare de gaze naturale din Marea Neagră şi nici despre vreo intenţie de a coopta încă un partener în proiect, a declarat, luni, ministrul român al Energiei, Anton Anton, într-o conferinţă de presă. 

Agerpres citase, săptămâna trecută, surse guvernamentale care afirmau că ExxonMobil a informat Executivul că doreşte atragerea unui nou partener în proiectul de explorare de gaze naturale din Marea Neagră. Ministrul Energiei a refuzat să dea amănunte despre ce anume negociază în prezent statul român cu ExxonMobil, indicând că la această întrebare poate răspunde Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de semnatar al contractului de concesiune cu ExxonMobil.


Angajatorii din Germania oferă, prin intermediul EURES România, 114 locuri de muncă, după cum informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă de la Bucureşti. Contractele de muncă pot avea durată determinată, de 9 - 12 luni, sau pot fi pe durată nedeterminată. Salariul oferit este între 55.000 şi 65.000 de euro brut pe an pentru posturile de specialist IT, consultant IT şi dezvoltator software. 

Se mai oferă, de pildă, 2.600 de euro brut / lună pentru posturile de bucătar, 2.500 pentru posturile de tehnician electrician şi electronist sau 2.400 pentru posturile de ospătar. Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi calificare profesională în domeniu, precum şi cunoştinţe bune sau foarte bune de limbă germană, sau, în anumite cazuri, de limbă engleză.


Potrivit datelor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pesta porcină africană evoluează, în România, în 140 de localităţi din 20 de judeţe, cu un număr de 416 focare, în timp ce în alte 4 judeţe există doar cazuri la mistreţi. Până în prezent au fost eliminaţi peste 370 de mii de porci afectaţi de boală. Până în data de 24 iulie 2019 au fost despăgubiţi 8.778 de proprietari de porci sacrificaţi, valoarea totală a plăţilor fiind de peste 250 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 54 de milioane de euro. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-07-30 10:45:00
Vizualizari: 609
TiparesteTipareste