Indonezia - Alertă Tsunami

indonezia - alertă tsunami MAE informează că, în conformitate cu datele recente oferite de Ministerul pentru Energie şi Resurse Minerale din Indonezia, există pericol de Tsunami nivel 1, ca urmare a cutremurului de pământ cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele recente oferite de Ministerul pentru Energie şi Resurse Minerale, există pericol de Tsunami nivel 1, ca urmare a cutremurului de pământ cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, cu epicentrul situat la 290 de km de capitala Jakarta și la o adâncime de 10 km. Cutremurul a avut loc la ora locală 19,03 (15,03 ora Bucureștiului) și a fost urmat de mai multe replici, care pot fi resimțite și în orele următoare. Zona cea mai expusă este situată la sud de capitala Jakarta.


Se recomandă informarea în permanenţă prin accesarea paginilor Internet ale autorităţilor indoneziene: Ministerul Energiei şi Resurselor Minerale, pe site-ul https://magma.vsi.esdm.go.id/vona/ și site-ul https://www.ivhhn.org.


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.


De asemenea, în cazul unei situații cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice al României în Republica Indonezia: +628111726283.


MAE recomandă consultarea paginilor de Internet  www.jakarta.mae.ro,   www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://http/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.



www.rri.ro
Publicat: 2019-08-03 10:30:00
Vizualizari: 792
TiparesteTipareste