Linia turistică "Bucharest City Tour"

linia turistică "bucharest city tour" Şi în acest sezon, turiştii pot face turul Bucureştiului cu unul din cele 4 autobuze supraetajate.

Şi în acest sezon, turiştii pot face turul Bucureştiului cu unul din cele 4 autobuze supraetajate. Autobuzele liniei turistice "Bucharest City Tour" circulă zilnic, la intervale de 20 - 25 de minute, pe traseul cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Presei, ce cuprinde 14 staţii şi care este parcurs în circa 50 de minute. Fiecare autobuz are 77 de locuri, dintre care 50 pe platformă. 

Turiştii beneficiază de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum şi prin instalarea unei aplicaţii pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod QR afişat în autobuz. 

Pe lângă serviciul de transport, turiştii au oportunitatea de a se informa asupra posibilităţilor de petrecere a timpului liber în Bucureşti, prin intermediul materialelor informative puse la dispoziţie. Linia Turistică, cu autobuzul etajat, a servit, anul trecut, un număr de aproximativ 55.000 turiști, din care 48.000 adulți și circa 7.000 copii.


Cardul de călătorie poate fi procurat direct din autobuz, la preţul de 25 lei (5,3 euro). Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, preţul acestuia este de 10 lei, iar până la 7 ani - transportul este gratuit. Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, pasagerii având posibilitatea să întrerupă plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes întâlnite pe traseu şi să o continue, ulterior, cu altul, din oricare staţie de pe traseu. 

De exemplu, se poate face o escală la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti"  care este cel mai vizitat punct turistic din Bucureşti. Este un muzeu etnografic în aer liber  cu case tradiționale, biserici de lemn și mori, aduse din toate zonele României. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar  pensionarii plătesc 8 lei. Există un ghid audio pentru smartphone și un ghid, la cerere, pentru grupuri (în engleză, franceză, spaniolă, italiană si rusă). 

Tururile ghidate trebuie programate cu cel putin 24 ore în avans prin e-mail sau telefon.Un alt popas interesant ar fi şi la Palatul Parlamentului. Clădirea are o suprafaţă de 365.000 mp şi ocupă în Cartea Recordurilor locul 1 în lume la capitolul clădiri administrative, respectiv locul 3 în lume într-un top zece al celor mai impunătoare clădiri din lume. Se poate vizita zilnic între orele 9-17, iar un adult plăteşte pentru un tur standard 40 de lei (8,5 euro). 


www.rri.ro
Publicat: 2019-08-16 13:36:00
Vizualizari: 350
TiparesteTipareste