Weekend sportiv

weekend sportiv Două dintre echipele de tradiţie din fotbalul românesc, formaţiile bucureştene FCSB, fostă Steaua, şi Dinamo, trec prin momente grele în campionatul primei ligi.

Două dintre echipele de tradiţie din fotbalul românesc, formaţiile bucureştene FCSB, fostă Steaua, şi Dinamo, trec prin momente grele în campionatul primei ligi. Fostă campioană a Europei, FCSB ocupă, după primele cinci etape, locul 10 din 14. Formaţia patronată de omul de afaceri George Becali are doar 4 puncte, dintr-o victorie şi un egal în primele două etape. 

Au venit apoi trei înfrângeri consecutive care au împins gruparea bucureşteană către subsolul clasamentului. E drept, în acest debut de campionat, FCSB joacă partidele de acasă la Piteşti, la peste o sută de kilometri de Capitală şi de bazinul său obişnuit de suporteri. Tot acolo va juca şi duminică, împotriva echipei Politehnica Iaşi, formaţie care ocupă locul 3 în clasament şi nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon.

Dinamo Bucureşti, rivala de peste jumătate de secol a celor de la FCSB, stă chiar mai rău. Gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a Capitalei ocupă locul 13, penultimul, cu o victorie şi patru înfrângeri. Este, poate, cel mai slab debut de sezon din istoria dinamoviştilor. Anul trecut, au ratat, în premieră, calificarea în play-off, iar anul acesta nu arată mai bine.


Să notăm jocurile etapei a şasea. Vineri, două partide: la Târgu Mureş - FC  Hermannstadt cu Academica Clinceni, iar la Ploieşti - Chindia Târgovişte cu Dinamo. Sâmbătă, Sepsi Sfântu Gheorghe primeşte vizita liderului, CFR Cluj. Ambele echipe sunt neînvinse. Duminică, în afară de jocul de la Piteşti, de care deja am vorbit, mai are loc o partidă: FC Botoşani cu Universitatea Craiova. Gruparea din Botoşani se află pe locul 4 şi este neînvinsă. După un debut furtunos de campionat, cu trei victorii, oltenii au pierdut ultimele două jocuri disputate... Luni - ultimele două partide ale etapei: FC Voluntari cu Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu cu Viitorul Constanţa. 



www.rri.ro
Publicat: 2019-08-16 11:20:00
Vizualizari: 636
TiparesteTipareste