Info Business

info business România a avut şi în luna iulie 2019 cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4,1%, în creştere faţă de nivelul de 3,9% înregistrat în luna iunie.

România a avut şi în luna iulie 2019 cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4,1%, în creştere faţă de nivelul de 3,9% înregistrat în luna iunie, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Este a şaptea lună consecutivă în care România are cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană. Rata anuală a inflaţiei în România este de aproape trei ori mai mare decât media din Uniunea Europeană, care s-a cifrat, în iulie, la 1,4%, scăzând de la 1,6% în iunie. În clasamentul inflaţiei, România este urmată de Ungaria, cu o rată de 3,3%, şi de Letonia şi Slovacia, ambele cu 3%. La polul opus se află Portugalia, ţară care a înregistrat o inflaţie negativă de 0,7%, apoi Cipru, unde preţurile de consum au crescut cu 0,1%, şi Italia cu 0,3%.

 

În România, rata locurilor de muncă vacante a fost, în trimestrul II din 2019, de 1,11%. Faţă de trimestrul precedent s-a înregistrat o scădere de 7 sutimi de punct. Astfel, numărul locurilor de muncă vacante este de 55.000, cu 3.200 mai mic faţă de trimestrul precedent. Comparativ cu acelaşi trimestru din 2018, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 14 sutimi de punct procentual, respectiv cu 6.400 de locuri. În trimestrul II al anului 2019, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică, respectiv 2,48%. În industria prelucrătoare s-a concentrat aproape o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante, respectiv 13.300, iar rata a luat valoarea de 1,13%.  Sectorul bugetar a însumat aproape 27% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 6.900 de locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 6.500 în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 1.300 locuri vacante în învăţământ, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

 

O firmă de asigurare din România a lansat o poliţă de asigurări pentru judecători şi procurori, care acoperă riscurile rezultate ca urmare a erorilor judiciare cauzate de exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, respectiv cheltuielile de judecată suportate de asigurat în procesul civil. Noul produs este lansat ca urmare a unei Hotărâri a Consiliului Superior al Magistraturii ce prevede instituirea pentru judecători şi procurori a obligativităţii de a încheia o asigurare de răspundere civilă profesională obligatorie. Asigurarea se încheie pe o perioadă de 12 luni, cu sau fără franşiză, iar limita de despăgubire este de 100.000 de euro, echivalent în lei


www.rri.ro
Publicat: 2019-08-20 11:00:00
Vizualizari: 690
TiparesteTipareste