Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a urcat cinci locuri în clasamentul WTA la dublu, respectiv de pe 41 pe 36. Alte ştiri din canotaj şi fotbal.

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a urcat cinci locuri în clasamentul WTA la dublu, respectiv de pe 41 pe 36. Ea a reuşit această performanţă după calificarea, săptămâna trecută, în finala de dublu a turneului Bronx Open de la New York, dotat cu premii totale în valoare de 250.000 dolari. Românca a făcut pereche cu rusoaica Margarita Gasparian. Cel două sportive au pierdut însă finala în faţa cuplului croato-spaniol Darija Jurak / Maria Jose Martinez Sanchez, cu 7-5, 2-6, 10-7.

 

Timp de două săptămâni, la Flushing Meadows are loc US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Pe tabloul feminin, luni, Ana Bogdan – Harriet Dart, din Marea Britanie, şi Monica Niculescu – Daiana Iastremska, din Ucraina. Celelalte românce prezente în primul tur joacă marţi.

 

La Szeged, în Ungaria, au avut loc Campionatele Mondiale de kaiac-canoe. România nu a câştigat nicio medalie. Cea mai bună clasare a fost reuşită de Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă, care au ocupat locul 5 în finala probei de canoe dublu pe distanţa de 1.000 de metri, reuşind astfel calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio, de anul viitor.

 

Aproape 1200 de sportivi din 90 de ţări se întrec în aceste zile la Campionatele Mondiale de canotaj, găzduite de oraşul austriac Linz. România a deplasat acolo 41 de sportivi cu 11 ambarcaţiuni, având ca principal obiectiv calificarea cât mai multor echipaje la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokio. La Mondialele de anul trecut, de la Plovdiv, din Bulgaria, delegaţia română a obţinut o medalie de aur şi una de argint.

 

În weekend au avut loc jocuri în campionatul primei ligi române de fotbal, etapa a şaptea. Vineri, Poli Iaşi a încheiat la egalitate, 2 la 2, jocul disputat, acasă, cu Chindia Târgovişte, iar Universitatea Craiova a învins cu 1-0, pe teren propriu, formaţia Astra Giurgiu. Sâmbătă. La Giurgiu, Academica Clinceni şi Sepsi Sfântu Gheorghe au terminat egal, 1 la 1, apoi, la Cluj, CFR a trecut cu 4-1 de FC Botoşani. Duminică, la Ovidiu, Viitorul Constanta a învins cu 4 la 0 formaţia FC Botoşani, iar Gaz Metan Mediaş a trecut, cu acelaşi scor, acasă, de FCSB.

Luni, ultimul joc al etapei: Dinamo Bucureşti – FC Hermannstadt. În clasament conduce Clujul, cu 17 puncte. Urmează Viitorul, Gaz Metan şi Poli Iaşi, cu câte 15.


www.rri.ro
Publicat: 2019-08-26 11:19:00
Vizualizari: 623
TiparesteTipareste