140.000 de români înscriși pentru statutul de ședere în Marea Britanie

140.000 de români înscriși pentru statutul de ședere în marea britanie Peste 140.000 de români s-au înregistrat pentru a obţine noul statut de şedere în Marea Britanie.

 

Peste 140.000 de români s-au înregistrat pentru a obţine noul statut de şedere în Marea Britanie, sistemul respectiv fiind creat pentru a asigura, post-Brexit, drepturi cetăţenilor UE stabiliţi în Regat, informează Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, pe pagina de Facebook, conform Agerpres.

 

Ministrul român de Externe, Ramona Mănescu, s-a întâlnit, vineri, la București, cu , ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble:

'În cadrul primei lor întâlniri ce a avut loc astăzi, ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, şi ministrul român de Externe, Ramona Mănescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de cetăţeni români din Marea Britanie care s-au înregistrat deja pentru a obţine noul statut de şedere în UK şi i-au încurajat pe restul românilor să se înscrie cât mai curând în acest proces uşor de accesat, care le garantează drepturile în Regatul Unit după Brexit', mai informează Ambasada Marii Britanii.

 

Studenţii români dinn Marea Britanie sunt încurajaţi să facă acest demers, 'inclusiv cei ale căror cursuri încep în acest semestru'. Aceştia ar trebui 'să profite de ocazia de a se înscrie în Sistemul de înregistrare a cetăţenilor din Uniunea Europeană în vederea obţinerii noului statut de şedere în Regatul Unit - statut de rezident permanent şi statut de stabilire provizorie', precizează misiunea diplomatică. Potrivit celor mai recente estimări, comunitatea română din Marea Britanie este de aproximativ 500.000 de persoane


www.rri.ro
Publicat: 2019-09-06 20:01:00
Vizualizari: 813
TiparesteTipareste