Croația – Condiții meteorologice nefavorabile

croația – condiții meteorologice nefavorabile MAE informează că în Croația, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 19 septembrie 2019, condițiile meteorologice se vor înrăutăți.

Ministerul Afacerilor Externe  (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 19 septembrie 2019, condițiile meteorologice se vor înrăutăți. Vor fi intensificări ale vântului și scăderi de temperatură, îndeosebi în regiunea Rijeka și în cele din centrul și sudul țării. 


Astfel, autoritățile locale au emis pentru 19 septembrie 2019, cod portocaliu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 120 km/h, pentru regiunea Rijeka, golfurile Kvarner și Kvarnerić, precum și canalul Velebit. Regiunile Split, Dubrovnik, vestul Istriei și Dalmația se află sub un cod galben de intensificări ale vântului, însoțite de descărcări electrice.


Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice.


Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.


Cetățenii români aflați în situații de urgență, pe teritoriul R. Croația, pot apela numărul european unic de urgență "112".


Asistenţă consulară poate fi solicitată la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 și +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. În cazul unei situaţii dificile, românii au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.


MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reamintește și aplicația "Călătorește în siguranță" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.



www.rri.ro
Publicat: 2019-09-19 09:22:00
Vizualizari: 1013
TiparesteTipareste