Noi obiective și politici UE pentru o dezvoltare sustenabilă

noi obiective și politici ue pentru o dezvoltare sustenabilă La Bruxelles are loc astăzi conferinţa intitulată "Noile obiective şi politici ale Uniunii Europene pentru dezvoltarea durabilă - O perspectivă comună a consumatorilor şi experţilor pe probleme de mediu".

La Bruxelles are loc astăzi conferinţa intitulată "Noile obiective şi politici ale Uniunii Europene  pentru dezvoltarea durabilă - O perspectivă comună a consumatorilor şi experţilor pe probleme de mediu". Participanţii vor dezbate modalităţile de creare a economiei nepoluante, în contextul nevoii de menţinere a satisfacţiei şi încrederii  consumatorilor. 



Conferinţa de la Bruxelles este organizată de Comitetul Economic şi Social European şi aduce faţă în faţă reprezentanţii celor două segmente  aflate la extremităţile lanţului de producţie: pe de o parte, experţii în probleme climatice, iar pe de alta, ascociaţiile consumatorilor. Vor fi analizate tendinţele conceptului de dezvoltare sustenabilă în Europa şi politicile europene de implementare a "Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă", în contextul priorităţilor Preşedinţiei Finlandeze a Consiliului Uniunii Europene: reducerea la zero a emisiilor de carbon ale economiei Europei până în anul 2050.




Se va vorbi despre asteptări şi poziţii ale societăţii civile si ale opiniei publice, dar şi  despre  răspunsurile şi reacţiile de până  acum ale liderilor şi instituţiilor europene.  


Economia sustenabilă înseamnă atât producţie, cât şi consum sustenabil. Baza este educaţia; trebuie creată încrederea consumatorilor în noile tipuri de produse obţinute cu tehnologiile nepoluante, pentru că aceasta este un factor crucial în dezvoltarea economică.


Iată ce declara comisarul European pentru Politici Climatice şi Energie, Miguel Arias Cañete, după Consiliul European pe probleme de mediu din 4 octombrie anul acesta: "Două chestiuni principale sunt de luat în considerare în ceea ce priveşte mediul: economia circulară şi cel de-al 8-lea plan de acţiune pe probleme de mediu. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene a pregătit a pregătit concluziile Consiliului European asupra ecnomiei circulare ca răspuns la Raportul Comisiei pe tema implementarii Planului de Acţiune în domeniul Economii Circulare şi acum se lucrează la documentele  şi normele de producţie în economia circulară. Comisia încurajează miniştrii mediului din statele membre să continue să sprijine tranziţia către economia circulară la nivel naţional, anume prin implementarea bunei legislaţii a Uniunii Europene şi adoptarea şi implementarea strategiilor de creare a economiilor circulare naţionale."


www.rri.ro
Publicat: 2019-10-15 10:50:00
Vizualizari: 779
TiparesteTipareste