Regina-Mamă Elena a fost reînhumată

regina-mamă elena a fost reînhumată Rămăşiţele pământeşti ale Reginei-Mamă Elena au fost reînhumate, sâmbătă, alături de cele ale fiului ei, Regele Mihai I.

Peste 1.000 de oameni au asistat, sâmbătă, la ceremoniile dedicate reînhumării Reginei-Mamă Elena de la Curtea de Argeș. Slujba de înmormântare a fost oficiată de înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, în vechea catedrală ctitorită de Neagoe Basarab, iar ceremonia îngropării a avut loc în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

 

La ceremonia au asistat Custodele Coroanei Române, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria alături de Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda (fiica Ducelui De Aosta) şi Lord Peter Rosslyn (şeful Casei Principelui de Wales şi Ducesei de Cornwall). Au fost trase 21 de focuri de armă, iar Muzica Militară a intonat Imnul Național (prima strofă și refrenul) și Imnul Regal (prima strofă și refrenul).

 

Rămăşiţele pământeşti ale Reginei-mamă Elena, care a murit în 1982, la Lausanne, în Elveţia, au fost reînhumate alături de cele ale fiului ei, Regele Mihai I.


www.rri.ro
Publicat: 2019-10-19 18:48:00
Vizualizari: 1106
TiparesteTipareste