Transportatorii amenință cu proteste la frontiera cu Ungaria, din cauza blocajelor din ultimele zile

transportatorii amenință cu proteste la frontiera cu ungaria, din cauza blocajelor din ultimele zile Transportatorii trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia din ultimele zile de la frontiera cu Ungaria, unde camioanele aşteaptă în coloane care au ajuns la un record de 25 de kilometri

Transportatorii trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia din ultimele zile de la frontiera cu Ungaria, unde camioanele aşteaptă în coloane care au ajuns la un record de 25 de kilometri, una dintre cele mai mari asociaţii de profil pregătind ample proteste, cu blocarea punctelor de trecere inclusiv pentru traficul uşor. 


Reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) Arad au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că se confruntă cu cele mai mari probleme de până acum privind tranzitarea frontierei cu Ungaria şi că s-a ajuns 'la cozi de camioane record, de 25 kilometri, şi la timpi de aşteptare cum nu s-au mai înregistrat în ultimii ani'. Asociaţia, care are 250 de firme membre, cu peste 3.800 de camioane, ar pregăti organizarea unor ample proteste în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. 


"Şoferii noştri ne-au spus că trec repede de controlul poliţiştilor de frontieră români, la ieşirea din ţară, însă partea proastă este că poliţiştii maghiari fac exces de zel. Nu neapărat prin a controla marfa sau documentele, ci şi prin a controla dacă sunt plătite toate taxele pentru Ungaria. Cei care sunt găsiţi în sistem cu diverse probleme primesc amenzi drastice, dar toate aceste proceduri cresc exagerat timpii de aşteptare la fiecare camion", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele APTE 2002, Dorin Pop. 


Miercuri este a treia zi în care sunt coloane foarte mari de camioane la frontiera cu Ungaria. La Nădlac II, conform transportatorilor, şirul de autovehicule este de aproximativ zece kilometri, după ce luni seara a ajuns şi la 25 de kilometri. 

  

Aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră care monitorizează timpii de aşteptare la graniţe arată că la PTF Nădlac II se aşteaptă 400 de minute pe sensul de ieşire din România, pe cele patru artere deschise pentru traficul greu. La Vărşand se aşteaptă 210 minute, iar la Nădlac I, 60 de minute. 


 

Site-ul Poliţiei de Frontieră menţionează aceleaşi cauze, precizate luni şi marţi, pentru timpii mari de aşteptare, respectiv 'număr mare de mijloace de transport marfă prezentate la control' şi faptul că 'autorităţile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunţite asupra fiecărui mijloc de transport'. 


Într-un comunicat de presă remis, luni, de Poliţia de Frontieră, se arată că începând cu 1 noiembrie, autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă.


SURSA: Comunicat AGERPRES


 


www.rri.ro
Publicat: 2019-11-06 11:59:00
Vizualizari: 267
TiparesteTipareste