Sportivul săptămânii – Trăgătoarea Laura Coman

sportivul săptămânii – trăgătoarea laura coman Zilele trecute, oraşul chinez Putian a găzduit finala Cupei Mondiale la tir. Printre protagonistele competiţiei s-a aflat şi sportiva română Laura Coman, care a câştigat medalia de bronz în proba de puşcă aer comprimat 10 metri.

Zilele trecute, oraşul chinez Putian a găzduit finala Cupei Mondiale la tir. Printre protagonistele competiţiei s-a aflat şi sportiva română Laura Coman, care a câştigat medalia de bronz în proba de puşcă aer comprimat 10 metri. Pentru acest rezultat, Radio România Internaţional a desemnat-o Sportivul Săptămânii.


În calificări, la Putian, Laura a obţinut 629,3 puncte, rezultat care a clasat-o pe locul cinci. În finală, ea a acumulat 229 de puncte, fiind devansată doar de Elavenil Valarivan, din India, cu 250,8 puncte, şi de Ying-Shin Lin, din Taiwan, cu 250,7 puncte.


Laura-Georgeta Coman s-a născut la Bucureşti, în ziua de 30 aprilie 1993. Practică tirul din 2010, iar din 2012 ia parte la competiţii. Este legitimată la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, unde este antrenată de Olimpiu Marin. Este campioană europeană en titre, după medalia de aur cucerită în martie 2019, la Osijek, în Croaţia. Acela a fost primul titlu european câştigat anul acesta de un sportiv român.


La întâi noiembrie, Laura ocupa locul şase în ierarhia mondială a probei de puşcă aer comprimat 10 metri, fiind sportiva europeană situată cel mai sus în acest clasament. Are ca obiectiv principal, în acest moment, obţinerea unei medalii olimpice la Jocurile de la Tokio, de anul viitor, unde este considerată cea mai mare speranţă a tirului românesc. Este de remarcat faptul că România a mai câştigat, relativ recent, un titlu olimpic în proba de puşcă aer comprimat, 10 metri, prin Alin Moldoveanu, în 2012, la Jocurile de la Londra.


www.rri.ro
Publicat: 2019-11-26 11:22:00
Vizualizari: 1013
TiparesteTipareste