Conducere interimară la PSD după ce Viorica Dăncilă a demisionat

conducere interimară la psd după ce viorica dăncilă a demisionat Comitetul Executiv (CEx) al Partidului Social Democrat a hotărât dizolvarea conducerii PSD.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, Eugen Teodorovici, preşedinte executiv, şi Mihai Fifor, secretar general, au demisionat.

 

Comitetul Executiv (CEx) al Partidului Social Democrat a hotărât marţi noaptea, după o şedinţă maraton, dizolvarea Biroului Permanent al PSD, în urma pierderii alegerilor prezidenţiale de către fostul premier.

 

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost numit preşedinte interimar, Paul Stănescu preia funcția de secretar general al partidului. Au fost desemnaţi şi 8 vicepreşedinţi regionali interimari.

 

'Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit a să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program', a arătat Dăncilă, într-o declaraţie de presă.

 

Viorica Dăncilă a fost numită șefa Organizației de femei a PSD, luând locul Rovanei Plumb. Gabriela Firea a fost votată vicepreședinte la organizația PSD București.

 

S-a stabilit organizarea unui Congres al partidului în ianuarie-februarie.


www.rri.ro
Publicat: 2019-11-27 00:11:00
Vizualizari: 763
TiparesteTipareste