Reabilitarea Muzeului de Artă din Siret

reabilitarea muzeului de artă din siret În orașul Siret, județul Suceava, va fi implementat un proiect cu fonduri europene care presupune și realizarea unui memorial al victimelor Holocaustului.

 Din nordul țării, din orașul Siret, județul Suceava, mai exact,  aducem vestea unor investiții consistente, având ca sursă principală Programul Operațional Regional afaerent perioadei 2014 -2020. Fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie și asta, nu oricum, ci având ca scop, inclusiv, deschdierea filei trecutului urbei care poartă amprenta conviețuirii etnice și religioase.


Detaliile, reperele le găsim în cele pricizate de primarul orașului Siret, domul Adrian Popoiu:


"Proiectul pe care l-ați menționat face parte din  dintr-un contract de finanțare care a fost semnat pe data de 11 noiembrie la  Agenția pentru Dezvoltare Regională de la Piatra Neamț. Acest proiect integrat înglobează mai multe obiective de investiții. Primul este cosntruirea unui centru de învățare permanentă. Acest obiectiv se va cosntrui în zona Parcului Industrial Siret. Un al doilea obiectiv este realizarea și modernizarea de spații publice urbane. Vor fi modernizate cinci parcuri din centrul orașului Siret; iar al treilea obiectiv este reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie din Siret; acest obiectiv va fi implementat de către județul Suceava, partener în cadrul acestui proiect. Va fi modernizată și reabilitată clădirea muzeului, vor fi achiziționatr dotări, astfel încât acest muzeu să redevină, după foarte mult timp, unul funcțional.

Acest  muzeu are trei componente: prima prezintă istoria orașului Siret, să nu uităm că orașul Siret a fost prima capitală a Moldovei, în secolul al XIV-lea. De asemenea, se va organiza o expoziție permanentă, iar un obiectiv foarte imporant este realizarea unui memorial al Holocaustului din Bucovina. Pe un perete al unei construcții vor fi montate plăcuțe unde vor fi inscripționate numele evreilor bucovineni care și-au pierdut viața în lagăre."


Așadar, o sumă consistentă, 5 milioane de euro, pentru cele trei componente ale proiectului.

"3,5 milioane sunt aferente celor două obiective care sunt ale orașului Siret, iar 1,5 milioane de euro, pentru Muzeu, obiectiv implementat împreună cu Consiliul Județean Suceava. În total, orașul Siret, prin Programul Operațional Regional, suntem, la momentul de față, la suma de 22 de milioane de euro și suntem,  probabil, pe un loc fruntaș în România în ceea ce privește absorbția fondurilor europene."



www.rri.ro
Publicat: 2019-12-05 09:45:00
Vizualizari: 632
TiparesteTipareste