Expat în România

expat în românia Urări de sfârșit de an de la fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, care a participat recent la un eveniment dedicat copiilor la Biblioteca Metropolitană pentru Copii din București.

În seara de 6 decembrie, pe când Sfântul Nicolae aducea dulciuri copiilor cuminţi, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm a participat la un eveniment dedicat copiilor la Filiala Emil Gârleanu a Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti. Invitaţii speciali ai serii - fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, şi Maria Gheorghiu, preşedinta asociaţiei Ovidiu RO au citit micuţilor din cartea "Bicicleta fermecată", în prezenţa autoarei, Mihaela Coşescu, şi a ilustratoarei, Andreea Chiorniţă. La evenimentul organizat de Brandi Anderson Bates, fondatoarea comunităţii Reading Together Romania, au ajuns o mulţime de copii pasionaţi de lectură, care au ascultat cu atenţie şi curiozitate povestea scrisă de Mihaela Coşescu despre puterea gesturilor mici, despre muncă şi perseverenţă, despre generozitate şi vise. Fostul diplomat american a îndemnat publicul prezent, dar şi pe ascultătorii Radio România Internaţional să citească mai mult şi să iubească literatura, poveştile şi cărţile în general:


"Alegerea cărţii nu mi-a aparţinut mie, ci organizatoarei evenimentului şi cred că a fost o alegere extraordinară. Am avut astfel ocazia să mă întâlnesc cu autoarea şi ilustratoarea acestui volum, iar povestea mi s-a părut foarte impresionantă . Eu am 60 de ani şi am crescut într-o comunitate germană, într-o vreme în care nu existau cărţi electronice, audiobook-uri, însă sunt de părere că cititul ca proces în sine - desigur, după ce am învăţat să citesc şi să explorez cărţi de ficţiune şi de orice fel- a fost esenţial pentru dezvoltarea mea ca om. Cred că acesta este un adevăr universal valabil, că cititul, expunerea la cărţi de orice fel, la explorarea universurilor accesibile în literatură şi cărţi ştiinţifice reprezintă o aventură excepţională, iar lumile care ni se deschid în faţă ca rezultat al abilităţii de a citi sunt nenumărate şi atât de profunde, încât nu pot decât să încurajez pe toată lumea să îşi dezvolte nu doar capacitatea de lectură, ci şi curiozitatea care vine odată cu ea. Am crescut într-o familie germană, astfel încât Hans Christian Andersen şi Fraţii Grimm cu toate poveştile lor au stat la baza expunerii mele la literatură şi lectură. Nu-mi amintesc o poveste anume, toate poveştile acelea germane au fost foarte importante încă de la primele mele întâlniri cu literatura."





Acesta a fost unul dintre ultimele evenimente publice din România la care a participat Hans Klemm, care peste câteva zile a predat mandatul de ambasador. Pentru că suntem la final de 2019, domnul Klemm a dorit să transmită un mesaj publicului Radio România Internaţional din ţară şi de peste graniţe:


"Cred că există multe motive pentru România ca ţară, dar şi pentru toţi românii, inclusiv pentru cei care locuiesc şi lucrează în afara graniţelor ei, în Statele Unite, în Europa sau în alte ţări, să fie plini de speranţă în legătură cu ultimile evoluţii din România. Parteneriatul cu ţara dumneavoastră de care se bucură Statele Unite este foarte important pentru noi, iar de-a lungul timpului acesta a devenit din ce în ce mai solid, atât în ce priveşte colaborarea în chestiuni de securitate, cât şi în ce priveşte prosperitatea cetăţenilor noştri. Cred că cele mai recente evenimente oferă motive de speranţă că România va deveni o ţară mai puternică şi mai prosperă şi că va da ocazia românilor care au ales să locuiască şi să lucreze în afară să se întoarcă acasă, într-o ţară consolidată, care sunt sigur că va continua să fie un aliat de bază al Statelor Unite. Crăciun fericit!" 



 hans-klem.jpg

 


www.rri.ro
Publicat: 2019-12-19 14:11:00
Vizualizari: 1029
TiparesteTipareste