Şcoala românească la început de an

Şcoala românească la început de an Elevii şi preşcolarii români au început, luni, cursurile semestrului al doilea din anul şcolar 2019 - 2020.

Aşteptată cu nerăbdare de elevi, vacanţa de iarnă s-a terminat ! După trei săptămâni de pauză, grădiniţele, şcolile şi liceele şi-au deschis, din nou, porţile pentru al doilea semestru al anului şcolar 2019 – 2020. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le-a spus elevilor că 'urmează un semestru mai lung', motiv pentru care vor trebui să se concentreze 'asupra a ceea ce va urma - pentru unii simulări şi examenele naţionale, iar pentru alţii, olimpiade, teste şi teze'. 

 

Tot ministrul Educaţiei a anunţat că, în această săptămână, sunt puse în dezbatere publică metodologiile pentru organizarea concursurilor de inspectori generali şi directori de şcoală. “Această situaţie de provizorat în care îi ţinem pe colegii directori, inspectori sau inspectori generali nu este o situaţie foarte bună pentru că lăsăm loc politicului să se implice în educaţie”, a precizat Monica Anisie.

 

Pe de altă parte, aproximativ 6.000 de elevi din cinci şcoli bucureştene din sectoarele 1 şi 6 vor merge la cursuri cu autobuze speciale, a declarat, duminică seara, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la comandamentul de trafic, organizat cu ocazia începerii noului semestru şcolar. Edilul a vorbit şi despre măsurile luate pentru siguranţa copiilor. “În afară de transportul elevilor, o altă preocupare a noastră este siguranţa acestora şi împreună cu poliţiile locale de sector şi cu poliţia naţională şi Poliţia Capitalei vom asigura tot ceea ce ţine de securitatea, de garantarea integrităţii atât a elevilor, cât şi a profesorilor”, a subliniat Gabriela Firea.

 

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă, cea de Paşte, este programată între 4 şi 21 aprilie, dar până atunci sunt aşteptate să fie organizate testarile de simulare pentru evaluarea naţională la clasa a VIII - a şi de simulare pentru Bacalaureat.

 

În acest an şcolar, probele scrise si testele de citire din cadrul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 11 - 28 mai. Semestrul al doilea se va încheia pe 12 iunie. In ceea ce priveşte durata anului şcolar, reprezentanţii Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie susţin că acesta ar trebui să înceapă mai devreme, iar vacanţele să fie mai scurte.

 

'În viziunea coaliţiei, o vacanţă de vară de trei luni afectează major copiii şi nivelul la care ei revin în şcoală, după o pauză atât de mare. Vacanţe mai scurte, ritmice, periodice, în timpul anului şcolar, pot contribui la consolidarea învăţării, a progreselor realizate de copii şi pot fi spaţii de odihnă, reflexie, planificare pentru profesor', se arată într-un comunicat de presă al federaţiei.


www.rri.ro
Publicat: 2020-01-13 11:36:00
Vizualizari: 705
TiparesteTipareste