Doljul, pe primul loc în România, în topul proiectelor în domeniul învăţământului

doljul, pe primul loc în românia, în topul proiectelor în domeniul învăţământului Județul Dolj este pe primul loc în țară la ceea ce înseamnă atragere fonduri europene pentru sistemul de învățământ.

Județul Dolj este pe primul loc în țară la ceea ce înseamnă atragere fonduri europene pentru sistemul de învățământ. Doamna profesor Ani Drăghici, inspector pentru fonduri europene în cadrul ISJ Dolj ne explică cum s-a ajuns la această performanță și, mai ales, ce înseamnă acest lucru  pentru sistemul de învățământ doljean.


"Este o încununare a eforturilor Inspectoratului școlar, dar mai ales a cadrelor didactice. Sunt 841 de proiecte intrate pe finațare. În momentul în care Agenția ERASMUS a înmânat Diploma noi aveam o întâlnire cu partenerii de proiect din UE, în județul nostru, bineînțeles că a fost o mare bucurie, dar și o sarcină în plus că trebuie să continuăm ceea ce am început, toți colegii mei din toate școlile sunt implicați, depunem proiecte și în acest an, în februarie vine termenul de depunere a acestora."


Reporter: Ce a însemnat pentru profesori, pentru copii și pentru părinți această finanțare venită de la UE?


"Este o experiență în plus pe care o capătă profesorii și elevii, mulți dintre ei care provin din mediul rural, merg pentru prima dată într-o țară străină, este ceva inedit, vin cu altă experiență, cu alt suflu pentru a învăța și a duce mai departe ceea ce au realizat în cadrul proiectului."


Reporter: Îmi spuneați nu numai că importăm din experiența altor sisteme de învățământ din UE dar și exportăm bune practici.


"Foarte multe bune practici, pentru că sistemul de învățământ românesc, chiar dacă este blamat de unii, este foarte bun și dezvoltă copilul mai ales din punctul de vedere al raționametului."


Reporter: Să venim și cu exemple concrete dacă tot suntem pe locul întâi pe țară la atragere fonduri europene. Suntem pe locul întâi și la numărul de școli care au Carta VET.


"Cinci unități școlare au Carta VET (în domeniul formării profesionale), aceasta vine ca o încununare a experienței acumulate în derularea proiectelor VET, suntem bucuroși dar ne și obligă la mai mult."




www.rri.ro
Publicat: 2020-01-21 11:33:00
Vizualizari: 687
TiparesteTipareste