Oaza de verdeaţă din cartierul nostru, proiect de mediu la Iaşi

oaza de verdeaţă din cartierul nostru, proiect de mediu la iaşi La începutul acestei luni, la Iași, a fost semnat un nou contract de finanțare cu fonduri europene. Este vorba de un proiect cu numele "Oaza de verdeaţă din cartierul nostru".

La începutul acestei luni, la Iași, a fost semnat un nou contract de finanțare cu fonduri europene. Este vorba de un proiect cu numele  "Oaza de verdeaţă din cartierul nostru". Potrivit municipalității, inițiativa este legată de calitatea mediului și are ca scop creşterea suprafeţei de spaţii verzi pentru reducerea poluării, recuperarea unor spaţii degradate şi îmbunătăţirea aspectului oraşului. În cadrul evenimentului prilejuit de semnarea documentelor, primarul Iașului, Mihai Chirica, a oferit câteva informații legate de finanțarea proiectului în cauză dar și cu privire la fondurile europene atrase de municipalitate în exercițiul financiar actual:


"Suprafața totală ceva fi reabilitată este de 12741 de metri pătrați, situată în cartierul Dacia, cartierul Nicolina 1, în cartierul Cantemir. Proiectul se realizează pe Programul Operațional regional, Axa 4.2. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,69 de milioane de euro.  De ce ne-am dus în zonele de cartier? Pentru a putea să ne transformăm zona din jurul locului în care stăm, locuim, într-un loc care să ne facă plăcere. Lucrurile atractive trebuie să fie construite acolo unde ne petrecem cea mai mare parte a vieții noastre de zi cu zi. Până în momentul de față,  împreună cu ADR Nord est, s-au semnat proiecte de 157,8 milioane  de euro, din care 67,6 milioane  de euro sunt proiecte pe care le facem în parteneriat  cu Ministerul Dezvoltării pentru tramvaie și autobuze electrice și diferența de 90,2 milioane de euro reprezintă proiecte pe care le facem noi."


În cadrul aceluiași eveniment, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, Vasile Asandei, a vorbit și despre ce se dorește și care sunt așteptările pentru următorul exercițiu financiar 2021 -2027:


"Aceste proiecte trebuie să aibă impact, mai ales în viitor. Există o mare deschidere a Comisiei Europene față de autoritățile locale. Trebuie să dezvoltăm un parteneriat bazat pe încredere și sprijin reciproc pentru a avea un portofoliu de proiecte de  cea mai bună calitate, care vor putea fi finanțate în exercițiul următor. Am început deja să avem întâlniri cu partenerii regionali pentru a prezenta, pe de o parte, care sunt liniile prioritare la investiții în exercițiul următor  și, pe de altă parte, să adresăm rugămintea să gândiți proiecte cel puțin la nivelul celor de acum."


De adăugat referitor la proiectul de la Iași "Oaza de verdeaţă din cartierul nostru" că durata de realizare a acestuia este de 28 de luni.www.rri.ro
Publicat: 2020-02-10 09:47:00
Vizualizari: 223
TiparesteTipareste