Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Simona Halep a câştigat, sâmbătă, primul său turneu din 2020. Ea s-a impus la Dubai, unde premiile au totalizat peste 2.600.000 de dolari. Românca a trecut în finală de Elena Rybakina, din Kazahstan, cu 3-6, 6-3, 7-6.

Simona Halep a câştigat, sâmbătă, primul său turneu din 2020. Ea s-a impus la Dubai, unde premiile au totalizat peste 2.600.000 de dolari. Românca a trecut în finală de Elena Rybakina, din Kazahstan, cu 3-6, 6-3, 7-6. Pentru victoria din Emirate, Halep va primi aproape 700.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.


Trecem la handbal. Echipele feminine care reprezintă România în Liga Campionilor păstrează, şi după etapa din weekend, şanse mari de calificare în sferturile de finală. În grupa principală 1, CSM Bucureşti a trecut, vineri, pe teren propriu, de formaţia maghiară Ferencváros Budapesta cu 27 la 24. Echipa Cristinei Neagu ocupă locul 4 în grupă, ultimul care duce în sferturi, cu 9 puncte. În urma CSM-ului se află formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, cu 5 puncte, şi Ferencváros, cu 3. Primele două locuri sunt ocupate de Metz, din Franţa, şi Team Esbjerg, din Danemarca, ambele cu câte 11 puncte. Pe 3 se află Rostov-Don, din Rusia, cu 9 puncte, ca şi CSM Bucureşti, dar cu un golaveraj mai bun. Duminică, CSM va juca în deplasare cu Metz.


În grupa principală 2, SCM Râmnicu Vâlcea a încheiat la egalitate jocul disputat în Slovenia cu Krim Mercator Ljubljana, scor 28 la 28. În clasament conduce Győr, cu 15 puncte. Urmează Brest Bretagne, din Franţa, cu 13, şi Buducnost, din Muntenegru, cu 10. Campioana României ocupă locul 4, cu 5 puncte. Krim are 3 puncte şi ocupă locul 5. Pe ultima poziţie se află echipa suedeză Sävehof, cu 2 puncte. Sâmbătă, Vâlcea va juca la Sävehof.


Trecem la handbal masculin, pentru a nota că Dinamo Bucureşti a făcut un pas mare către optimile de finală ale Ligii Campionilor. În prima manşă a barajului pentru optimi, campioana României a trecut, sâmbătă, în deplasare, de formaţia portugheză Sporting Lisabona, cu 26 la 25. Partida retur are loc duminică, la Bucureşti.


Echipa de rugby a României a înregistrat, sâmbătă, prima sa victorie în ediţia 2020 a competiţiei Rugby Europe Championship. "Stejarii" au trecut, la Botoşani, de Spania, cu 24 la 7. După trei etape, România rămâne pe locul 5, cu 4 puncte, la egalitate cu Rusia, formaţia de pe locul 6, ultimul. Cele două echipe se vor confrunta în meci direct, în etapa viitoare, sâmbătă 7 martie.


Trecem la fotbal. În weekend au avut loc jocuri contând pentru etapa a 26-a a campionatului primei ligi române, ultima a sezonului regulat. Sâmbătă, FC Voluntari a trecut, acasă, cu 2-0 de FC Hermannstadt, iar FCSB a remizat, la Bucureşti, cu Chindia Târgovişte - scor 1 la 1. Duminică au avut loc 4 partide. La Ovidiu, Viitorul Constanţa a încheiat la egalitate, 0-0, cu Academica din Clinceni. La Mediaş, Gaz Metan a trecut cu 1-0 de Dinamo Bucureşti. La Giurgiu, Astra şi Sepsi Sfântu Gheorghe au terminat egal, 2 la 2. În derby-ul zilei, CFR Cluj a trecut, în deplasare, de Universitatea Craiova, cu 2-0. Luni, ultimul joc al etapei: FC Botoşani - Politehnica Iaşi. În play-off merg Clujul, Craiova, FCSB, Gaz Metan, Astra şi FC Botoşani. Pentru evitarea retrogradării, în play-out vor lupta Viitorul, Dinamo, Sepsi, Chindia, Hermannstadt, Poli Iaşi, Academica şi FC Voluntari. 


www.rri.ro
Publicat: 2020-02-24 10:57:00
Vizualizari: 642
TiparesteTipareste