Guvern: Recomandări şi informaţii privind noul coronavirus (Covid-19)

guvern: recomandări şi informaţii privind noul coronavirus (covid-19) Măsurile recomandate în contextul noului tip de coronavirus: Spălați-vă mâinile de multe ori: Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute; Nu vă atingeți ochii, nasul si gura cu mâinile;

Ce trebuie să ştiţi despre noul Coronavirus (Covid-19), măsurile recomandate în contextul noului tip de coronavirus:

 

- Spălați-vă mâinile de multe ori.

- Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute.

- Nu vă atingeți ochii, nasul şi gura cu mâinile. 

- Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți.

- Nu luați medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul,

- Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave.

- Produsele "Made in China" sau pachetele primite din China nu sunt periculoase.

- Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile; Animalele de companie nu transmit coronavirus.


Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

 

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasă de virusuri găsite atât la animale, cât şi la oameni.


"Noul tip de coronavirus infectează omul, cauzând diverse boli, de la răceală comună la boli respiratorii severe, precum sindromul respirator din Orientul Mijlociu şi Sindromul Respirator Acut Sever.


Acest coronavirus este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om. Numit "2019-nCov", nu a fost detectat înainte ca focarul să fie raportat în Wuhan, China, în decembrie 2019, "2019-nCov" provine din aceeaşi familie de virusuri ca SARS, dar nu este acelaşi virus.


Ca şi în cazul altor boli respiratorii, infecţia cu coronavirus poate provoca simptome uşoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri în gât, tuse şi febră sau se poate manifesta mai sever şi poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.


Persoanele vârstnice şi cei cu afecţiuni medicale (diabet, inimă) sunt mai vulnerabili.

 
De asemenea, persoanele care trăiesc sau călătoresc într-o zonă în care circulă acest virus pot prezenta risc de infecţie, precum asistenţii medicali care îngrijesc persoanele bolnave.  Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată, prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă şi secreţii nazale.

 
Conform raportărilor, este posibil ca o persoană să fie infecţioasă înainte de a prezenta simptome semnificative. Pe baza datelor disponibile în prezent, persoanele care prezintă simptome cauzează răspândirea "2019-nCov". 


Sursa AGERPRES

 

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2020-02-24 20:25:00
Vizualizari: 1340
TiparesteTipareste