Oferte la Târgul de Turism al României

oferte la târgul de turism al româniei A 43-a ediție a Târgului de Turism al României s-a desfășurat în perioada 20-23 februarie, la București. Au fost patru zile în care expozanții s-au întrecut în oferte pentru vacanța din acest an.

A 43-a ediție a Târgului de Turism al României s-a desfășurat în perioada 20-23 februarie, la București. Au fost patru zile în care expozanții s-au întrecut în oferte pentru vacanța din acest an. Adrian Vlaicu, șeful Biroului de Marketing, CFR Călători, ne propune ca, oriunde am alege să plecăm în 2020, să folosim un mijloc de deplasare mai prietenos cu natura. 


"CFR Călători oferă transport la nivel național, dar și internațional. Are legături directe cu Viena. Budapesta, Sofia, Istanbul sau Chișinău. Practic, cei care doresc să utilizeze serviciile noastre pot porni din aceste destinații către România. La nivel național, ofertele de călătorie sunt foarte multe. Avem oferte pentru fiecare persoană, pentru fiecare nivel de confort dorit și pentru fiecare regiune a țării. Toate sunt afișate pe website-ul nostru, iar tot personalul din stații e școlarizat să ofere toate informațiile necesare astfel încât turistul să aleagă cea mai bună opțiune preț-calitate."


Litoralul a fost bine reprezentat anul acesta. Au fost organizate standuri mari, generoase, cu imagini din stațiunile românești de la Marea Neagră. Camelia Ciurea, director al unei agenții de turism din Constanța. 


"De 20 de ani promovăm litoralul românesc. În ultimii ani, investițiile au fost foarte mari și se vede o schimbare majoră a litoralului românesc. Vechile hoteluri de două stele din stațiunea Neptun, de exemplu, au fost cumpărate și se renovează. Multe dintre ele își deschid porțile anul acesta cu un concept de all inclusive, cu piscine, locuri de joacă pentru copii, fiind acum hoteluri de trei și patru stele. Organizăm și excursii opționale, de o zi. Cea mai solicitată e cea în Delta Dunării. Preluăm turiștii de la hotel și-i ducem la Murighiol de unde pleacă în bărcuțe de 8-10 persoane pentru o plimbare de circa trei ore prin deltă. Apoi, servesc un prânz pescăresc, cu borș de pește și pește prăjit. Foarte mulți turiști nu au ajuns în Delta Dunării, iar excursia asta e mirifică."


Rămânem în zonă și vorbim cu Andrei-Răzvan Sorică, vinificator la Crama Hamangia.  

"Nu ar trebui ratată destinația Delta Dunării și județul Tulcea. Avem deltă, mare, Munții Măcinului, dar și multe vinuri. Avem podgorii mari și crame frumoase. Turiștii au cum să-și petreacă timpul într-un mod plăcut la noi în zonă. Din punct de vedere gastronomic, sunt foarte multe locuri în care se mănâncă pește foarte bun."


Dan Carpov, șeful Centrului de Informare și Promovare Turistică din Maramureș, anunță turiștii că aplicația pentru dispozitive mobile Visit Maramures poate fi un ghid perfect pentru turiștii aflați în vacanță.  

"Ne lăudăm cu prezența la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară. Pentru noi, e evenimentul de început de an la nivel național. Am pregătit o serie întreagă de oferte pentru sărbătorile pascale. Aplicația noastră pentru dispozitive mobile e actualizată. Îi putem anunța cu bucurie pe utilizatori că  vor găsi toate evenimentele din Maramureș în anul 2020. Am încercat să actualizăm calendarul până la finalul anului. Avem deja peste 11.000 de descărcări noi. Fiindcă cei din vestul Europei sunt foarte bine organizați, iar noi încercăm să preluăm cu succes modelul, aplicația noastră a fost recomandată de tur-operatorii de acolo, inclusiv de organizații mai mici, pentru turism ecologic și rural. În 2020, la nivel mondial, ne-am aliniat la această provocare. Este anul turismului rural și ecologic."


Și Hunedoara vine în sprijinul turiștilor cu o aplicație. Camelia Bedea, directoarea Agenției de Dezvoltare Economică și Socială a județului Hunedoara.  

"Este un județ plin de istorie, de tradiții, de oameni frumoși. În ajutorul turistului român sau străin, am achiziționat de curând o aplicație mobilă de turism "Discover Hunedoara". Acolo sunt toate informațiile referitoare la obiective turistice, unități de cazare, produse tradiționale, evenimente. Sunt zece module și e un ghid de turism foarte complet." În același stand, l-am întâlnit și peSorin Tincu, directorul muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara.  "Este unul dintre cele mai bine conservate monumente gotice de sec XV din România, poate chiar din S-E Europei. În paralel, se face o descoperire a istoriei Transilvaniei. Castelul se prezintă într-o condiție bună. Acum se desfășoară lucrări de restaurare care vor dura doi ani. În acest timp, vizita e permisă, însă cu anumite restricții, în funcție de zonele în care se lucrează."

            

Alina Ferenț reprezintă Centrul de Informare și Promovare Turistică Piatra Neamț.   

"Este o zonă care oferă multe activități de agrement. Există foarte multe variante de petrecere a timpului liber atât în oraș cât și în împrejurimi. Pe o distanță de 40 de km în jurul orașului există foarte multe excursii spre mănăstiri cu o vechime de câteva secole. Avem rezervații naturale deosebite spre care se pot face drumeții. Cheile Bicazului sunt unice în România. Acolo, stânci de 300 de metri mărginesc șoseaua. Județul Neamț e singurul din România unde zimbrii se găsesc în semilibertate, într-un țarc de aclimatizare."


Viorica Flocea, meșter popular din Bucovina, Câmpulung Moldovenesc, a făcut demonstrații de încondeieri de ouă.  "Am atelier acasă, care se poate vizita și în care lucrez cu grupuri de copii. Primesc și turiștii la ateliere care vor să vadă și să învețe cum se lucrează. Am primit turiști și din alte țări, din Franța, din Anglia. Pentru ei a fost o experiență oarecum unică. La șes, motivele folosite sunt reprezentări de frunze și flori, însă noi, la munte, folosim motive geometrice. Culorile zonei noastre sunt maroul și negrul."


Traian Bădulescu, consultant în turism, vicepreşedinte al Clubului Presei de Turism FIJET România, spune că prezentarea destinaţiilor turistice din România la târgul din acest an a fost un succes.  "Mă bucur să văd tot mai multe asociații regionale, consilii județene cu standuri tot mai animate. Nu doar că arată bine, dar au și ce oferi. Sunt prezentate atracțiile turistice, tradițiile, gastronomia. Mi-a plăcut mult standul județului Tulcea. Dobrogea se promovează cu vinuri foarte bune de câțiva ani, prin producători mici și medii. Au apărut destinații preferate noi. Tot mai mulți turiști vin în ultimii ani în București, în city break. O creștere semnificativă au cunoscut și orașele din Transilvania, Oradea, Timișoara, mai ales cele care au conexiuni aeriene cu Occidentul."


Pe parcursul celor patru zile, vizitatorii s-au putut bucura de reduceri în toate destinațiile din România. Următoarea ediție a Târgului de Turism al României va avea loc în luna noiembrie.


www.rri.ro
Publicat: 2020-02-27 14:12:00
Vizualizari: 1440
TiparesteTipareste