Militari români din Detașamentul "Carpathian Pumas" au fost decoraţi la baza militară Camp Castor

militari români din detașamentul "carpathian pumas" au fost decoraţi la baza militară camp castor Mai mulţi militari români care participă la misiunea de menţinere a păcii din Mali au primit, marţi, decoraţii şi distincţii din partea autorităţilor române, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în Baza militară Camp Castor din Gao.

Aceştia fiind recompensaţi pentru rezultate deosebite în prima misiune sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a Forţelor Aeriene Române. 


Locţiitorul Detaşamentului de elicoptere 'Carpathian Puma' dislocat în Mali, căpitanul-comandor Gabriel Goagă, a primit Ordinul 'Virtutea Aeronautică' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordată de preşedintele Klaus Iohannis. 


Plutonierul major Daniel Mitrică a fost decorat cu medalia 'Virtutea Aeronautică' - Clasa a II-a. 


Totodată, Statul Major al Forţelor Aeriene a acordat Emblema de merit 'În slujba păcii' - Clasa a III-a colonelului Leonard Lupu şi maiorilor Mădălin Toader şi Vladimir Zahiu. 


În baza unui ordin semnat de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a fost acordată Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene maiorului Mădălin Toader, plutonierului Florina Bratosin, plutonierului Dumitru Stoica şi sergentului major Elvis Costea. Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene a fost acordată şi consulului onorific al României la Bamako, Aly Sayegh. 


Distincțiile au fost acordate de către generalul-maior Dorin Ioniță, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, care se află, în această perioadă, în vizită oficială, la Baza Camp Castor din Gao.


În baza Camp Castor Gao sunt dislocaţi 120 de militari români. Misiunea ONU din Mali este una de asistenţă pentru Guvernul acestei ţări, pe fondul instabilităţii generate de disputelor intertribale şi prezenţa grupărilor islamiste, unele afiliate grupării Al Qaida.


De asemenea, în această locație se află și o delegație de jurnaliști civili într-o vizită de documentare.


Sursa AGERPRES


www.rri.ro
Publicat: 2020-02-25 13:21:00
Vizualizari: 1125
TiparesteTipareste