Hâbari dit bana românească şi internaţională

hâbari dit bana românească şi internaţională La Bucuresti, dupa consultări cu partidile politiţe, presedintile a Romaniilei, Klaus Iohannis, lu desemnăă ază pe ministrulu liberal di finante in exercitiu, Florin Citu, sa formeadză un nou guvernu. Apofasea v'ine dupa ţi un altu liberal, Ludovic Or....

BUCURESTI - La Bucuresti, dupa consultări cu partidile politiţe, presedintile a Romaniilei, Klaus Iohannis, lu desemnăă ază pe ministrulu liberal di finante in exercitiu, Florin Citu, sa formeadză un nou guvernu. Apofasea v'ine dupa ţi un altu liberal, Ludovic Orban, îşi retrapse mandatulu di premier desemnat, di aform'ia a boicotarilei a votului de învestitură di catră PSD si a unei apofase a Curtilei Constitutională care viza numirea lui.  Inăintea a nominalizarilei a lu Citu, liberalil'i  afirmară ca va susţănă decizia preşedintelui şi că va mutrească să adună ună majoritate, iar soţial-democratăl'i ca nu intenţioneadză să voteadză un guvernu minoritar a PNL. USR (chentru-dreapta) îşi exprimăă dorinţa tră participare la guvernare si  propuse un premier, tot aşi şi PMP (chentru-dreapta), iar UDMR  spuse ca sustăne un guvernu di coalitie. ALDE si pronuntăă tră nominalizarea a unui premier independentu. Preşedintile Pro România (chentru-stanga), Victor Ponta, si propuse pi el insusi tră functia di sef a guvernului, sustinanda că el va  poată să facă ună majoritate. 


Bucureşti - In România nu există niţe un caz di infectare cu coronavirus,  reafirmăă presedintile Klaus Iohannis ază dupa prăndzu, la incl'iderea a sedintălei a Consiliului Suprem di Apărare a Ţarălei, convocata tra să examineadză situatia. El  sublinie ca institutiile romane responsabile au  luată la chiro  misurile necesare si feaţe un apel la calmu tru arada a cetatean'ilor si la retănire di la senzational tru arada a ziaristilor.  Nu exiista motive di panica,  insistăă sefulu a statului. El  mai anuntăă ca fură suplimentate misurile di control la frontiere tră depistarea a unor eventuali lăndziţ si spuse ca fură eliberate fonduri guvernamentale tră achizitia di echipamente medicale specifiţe si medicamente. Ază la prandzu, 69 di persoane si aflaa în carantină, iar 4818 eara monitorizate la domiciliu. Totunăoară, toate testile fapte a persoanilor din judeţulu Gorj (sud) care au avută contact directu cu un cetăţean italian depistat pozitiv cu noulu coronavirus di autorităţăle din Italia, si care  calatoriii in Romania,  iesiră negative. Cum în nordul a Italil'ei, ţara europeană ţea mai afectată di coronavirus băneadză ună importantă comunitate di român'i - circa 300 di m'il'e, toate persoanile care assescu/v'in di aclo în România iintră, in functie di localitatea exacta tru care fură, în carantină sau in auto-izolare la domiciliu chiro di 14 dzăle. Amintim şi că doi români infectaţ cu coronavirus pe vasulu di croazieră Diamond Princess, în carantină tru portul japonez Yokohama, sunt spitalizaţ la Tokyo.  

XXX - Noulu coronavirus contiinuă să si extindă în lume, Austria, Elveţia, Croaţia, Grecia, Algeria si Brazilia anuntară primile cazuri. M'il'e di turişti sunt blocaţ într-un hotel di pe insula spaniolă Tenerife. Majoritatea a infectarilor di pi betârnul continentu au legătură cu Italia, iu sunt cama di 370 di lăndzidzări si 12 decese. Organizaţia Mondială a Sănătatilei  avertizăă toate statile să si îndreagă, imediat, tră ună potenţială răspândire a epidemiilei di coronavirus. Uidisit OMS, multe naţiun'i, pur şi simplu, nu sunt pregătite să combată maladia. Aţea mai mare gailipsire o reprezintă amploarea a epidemiilei tru Iran. Autorităţăle sanitare si aşteaptă la ună apariţie a epidemiilei şi pi teritoriul SUA şi  căftară a administraţiilor locale să aibă în videare anularea a evenimentilor publiţe. Pneumonia virală provocată di noulu coronavirus  apăru, în decembrie, în China şi are infectată piste 80 de m'il'e di persoane în toată lumea, din care piste 2.700  muriră. În afoara Chinălei fură înreghistrate circa 2.700 di cazuri şi cama di 40 di decese. 

Autor: Camera Ştirilor/ Udălu a Hâbărilor

Armănipsire: Hristu Steriu



www.rri.ro
Publicat: 2020-02-26 21:33:00
Vizualizari: 445
TiparesteTipareste