Autoritățile au creat linia TELVERDE pentru informații despre prevenirea infectării cu coronavirus

autoritățile au creat  linia telverde  pentru informații despre prevenirea infectării cu coronavirus La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID - 19 (coronavirus).

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID - 19 (coronavirus).

 

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID - 19 pot apela numărul 0800800358.

 

Cetățenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

 

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

 

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

 

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

 

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

 

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

 

Sursa Grupul de Comunicare Strategică


www.rri.ro
Publicat: 2020-02-27 10:32:00
Vizualizari: 7928
TiparesteTipareste