UPDATE: Trei noi cazuri de infectare cu COVID-19

update: trei noi cazuri  de infectare cu covid-19 Trei noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat miercuri Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 3 Trei noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat miercuri Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre un bărbat în vârstă 55 de ani din Bucureşti, asimptomatic, un altul de 31 de ani aflat în autoizolare şi despre o  femeie de 35 de ani din Covasna, care a venit pe 8 martie din Italia aflată, de asemenea, în autoizolare.

Numărul cazurilor ajunge,  astfel,  la 35


--------------------------------------------------


UPDATE 2: Un alt caz de infectare cu coronavirus a fost confimat marți seară în România. Este vorba de o femeie de 47 de ani din București care a fost în contact cu pacientul internat la Spitalul Gerota. Este al nouălea caz de COVID-19 confirmate marți în București, iar numărul total al persoanelor infecate a ajuns la 29.

 

 

UPDATE: Alte trei cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate marți seară în România, iar numărul total al persoanelor infecate a ajuns la 28. Cele trei cazuri sunt un bărbat de 57 ani care s-a întors luni din Italia şi se află în carantină în Arad, o femeie de 26 ani din Hunedoara şi un tânăr de 37 de ani internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa, informează Agerpres.

 

Confirmarea celor trei noi cazuri de coronavirus plasează România în cel de-al doilea scenariu al epidemiei care presupune următoarele măsuri suplimentare precum: anchete epidemiologice mai extinse,  secții separate în spital pentru coronavirus, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele din zona roșie sau galbenă.

 

De asemenea, un număr de 21 de cetăţeni români care au intrat marţi în România prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse (Bulgaria) ca pasageri într-un autocar ce a venit din Italia prin Grecia, sunt în carantină pentru o perioadă de 14 zile pe raza municipiului Giurgiu.

----

 

8 noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

 

Până astăzi, 10 martie, în România au fost confirmate 25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID - 19. Dintre cei 25 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

 

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

 

în România,  sunt în carantină instituționalizată 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID - 19 (coronavirus). 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

 

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800800358. Cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la +4021.320.20.20.

 

Grupul de Comunicare Strategică

 

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2020-03-11 16:01:00
Vizualizari: 20957
TiparesteTipareste