Reîntoarcerea la simţuri

reîntoarcerea la simţuri  Cu credinţa că secretul frumuseţii se regăseşte în natură, o echipă tânără a creat un concept nou, care îmbină cosmeticele naturale, cu tehnici de masaj tradiţional şi împachetări în ţesături naturale

Cu credinţa că secretul frumuseţii se regăseşte în natură, o echipă tânără a creat un concept nou, care îmbină cosmeticele naturale, cu tehnici de masaj tradiţional şi împachetări în ţesături naturale, pentru a conferi o stare de bine care vine din interior şi se oglindeşte în exterior. O reîntoarcere la simţuri, care odată bucurate, ne pot face să arătăm mai bine şi să ne simţim mai bine, în armonie cu natura, după cum am aflat de la creatoarea unui centru ce invită la astfel de "regenerări".


Andreea Emilian, biolog, fondatoarea acestui centru, ne-a povestit: "Ideea a venit de la o pasiune. Poate suna ca un clişeu, dar de mic copil am fost pasionată de tot ce înseamnă natură, de tot ce înseamnă plante şi, mai mult decât atât, de tot ce înseamnă puterea asta magică a plantelor de a rezolva anumite probleme pe care le întâmpinăm, atât legate de piele, cât şi legate de sănătate, de-a lungul timpului. Am urmat această pasiune terminând facultatea de biologie şi ulterior, lucrând timp de 15 ani în domeniul cosmetic. 

Acum aproape doi ani am decis că pot să fac mai mult de atât şi printr-o asociere fantastică cu un brand românesc de cosmetică 100% naturală, am decis să deschidem un cabinet de estetică, în care terapiile sunt efectuate doar cu produse româneşti, din ingrediente 100% naturale şi, mai mult decât atât, cu tehnică manuală, fără să folosim aparatură de niciun fel."


Într-o lume acaparată de tehnologie, surprinde să lauzi manualitatea, dar Andreea Emilia ne-a explicat: "Cu atât mai mult cu cât produsele pe care le folosim sunt din plante 100%, devine cu atât mai importantă tehnica de aplicare. Şi atunci când vorbim despre masajul facial manual, de exemplu, putem observa o absorbţie mult mai bună a ingredientelor active, o accentuare a beneficiilor ingredientelor pe care le aplicăm piele, prin tehnica de pătrundere a acestora."


Cu adevărat, un alt răsfăţ propus este cel cu împachetări corporale cu produse organice şi ţesături naturale. Şi asta pentru că pânzele naturale facilitează pătrunderea în piele a compoziţiei foarte variate. Uleiuri volatile, apă din flori de lavandă, miere de salcâm sunt doar câteva dintre produsele de bază cu care suntem răsfăţaţi dacă alegem vreunul dintre tratamente, fie el facial sau corporal.


Andreea Emilia a adăugat: "Venim cu o ofertă destul de bogată pe zona aceasta de estetică, atât atunci când vorbim despre tratamente faciale, dar şi terapii corporale, precum masajul terapeutic, masajul de relaxare şi terapii de remodelare corporală, respectiv tot ce se poate face prin masaj pentru a aduce beneficii în privinţa remodelării."


Am invitat-o pe Andreea Emilian să ne spună care sunt plantele pe care echipa sa le foloseşte: "Sunt foarte multe plante, noi lucrăm cu aprox 45 de specii din flora românească, fie din culturi spontane, fie din culturi proprii, din zona Nehoiu. Pot reaminti câteva, precum cătina, ca ingredient de bază în multe dintre produsele noastre, un produs puternic antioxidant, gălbenelele, şovârful sau oregano sălbatic, aşa cum se numeşte, nalba şi chiar florile de crin sau polenul de crin, atunci când vorbim de terapiile antirid. Sunt mult ami multe, poate mai puţin cunoscute ca beneficii pe zona de cosmetică, afinele de exemplu, prin sucul de afine, pe care noi îl folosim în anumite măşti."


Linişte, relaxare, înviorare sunt numai câteva dintre beneficiile ce se observă imediat, după cum ne anunţă interlocutoarea noastră care ne-a spus şi de ce sunt preferabile ingredientele bazate pe plante: 


"În urma multor studii, aş susţine că efectul plantelor este dovedit ca fiind benefic pentru noi. Noi credem în această afirmaţie şi mai mult decât că noi credem, avem toate testele care ne susţin. Este important să folosim plante şi chiar plante din flora României, pentru că adesea răspunsul nostru la plantele din zona în care am trăit poate fi mult mai bun."


Utilizarea fie a unui extract uleios pe bază de cătină (Hippophae Rhamnoides), sau a unui "elixir vegetal regenerator", după o demachiere cu apă minerală sau apă simplă  sunt trucuri ce amintesc de tehnica bunicilor de a fi tinere şi frumoase. 


www.rri.ro
Publicat: 2020-03-17 14:39:00
Vizualizari: 1392
TiparesteTipareste