CORONAVIRUS: 1.500 de români repatriați din Italia și plasați în carantină

coronavirus: 1.500 de români repatriați din italia și plasați în carantină 1.500 de români urmează să fie repatriaţi sâmbătă, cu aeronave ce vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

1.500 de români urmează să fie repatriaţi sâmbătă, cu aeronave ce vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Aceștia vor parcurge triajul epidemiologic în aeroport, după care vor fii plasaţi în carantină "în cadrul unor facilităţi din judeţul Constanţa", a anunţat prefectul George Niculescu.



"În contextul pandemic actual, în conformitate cu starea de urgenţă instituită pe teritoriul României şi a dispoziţiilor Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care a analizat cele mai bune capacităţi operaţionale, s-a dispus ca începând de astăzi, 21 martie 2020, aproximativ 1.500 de cetăţeni români captivi în Italia să fie repatriaţi cu mai multe aeronave ce vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. 

Organizarea transportului umanitar este realizată de Ministerul Afacerilor Externe cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela şi a secretarului de stat, Raed Arafat", a precizat prefectul Niculescu, într-o declaraţie de presă.



El a dat asigurări că toţi cetăţenii repatriaţi manifestă o stare de generală bună de sănătate.



Români repatriaţi din Italia, din zone roşii, vor intra automat în carantină instituţionalizată şi vor fi supuşi testării pentru a fi depistate persoanele care suferă de COVID-19. Cei depistaţi pozitiv vor merge automat în facilităţile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, iar ceilalţi vor fi cazaţi timp de 14 zile în izolare.



"Transportul conaţionalilor noştri repatriaţi din Italia se va face în condiţii de izolare, autovehiculele urmând să fie dezinfectate, astfel că niciun constănţean nu este supus la risc", a precizat prefectul judeţului Constanţa. 


sursa: agerpres


www.rri.ro
Publicat: 2020-03-21 12:19:00
Vizualizari: 655
TiparesteTipareste