Centru Comunitar Integrat în satul Gottlob, județul Timiș

centru comunitar integrat în satul gottlob, județul timiș Cu ajutorul fondurilor europene, autoritățile comunei Gottlob din județul Timiș dorește să reabiliteze și să extindă o clădire din localitate pentru a putea deschide un Centru Comunitar Integrat care să deservească persoanele aflate în dificultate.

O serie întreagă de investiții au fost realizate până acum din fonduri europene în comuna Gottlob care au dus la creșterea turismului în zonă și au creat condiții pentru o viață mai bună. Gottlob și Tomnatic sunt legate printr-un drum comunal realizat din fonduri europene. O creșă cu două grupe a fost ridicată în comuna Gottlob din județul Timiș, din fonduri europene. 


Tot aici a fost realizat primul cinematograf renovat din mediul rural din țară, unde în timpul sezonului de lubenițe, se desfășoară festivalul "Ceau, Cinema!" - festival de buzunar a apărut din nevoia de a reîmprieteni timișorenii cu filmul european ne-a spus primarul comunei Gottlob, Gheorghe Nastor care are acum în derulare alte două proiecte:


"La ora asta implementăm un proiect european pe trotuare cu o valoare nu mare, în jur de 100 de mii de euro, dar este un început. Sigur că vom continua și mai lucrăm la un proiect, Centru Comunitar Integrat, prin POR, pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale. Ne-am organizat, avem personalul strict necesar deocamdată, așteptăm de la Ministerul Muncii și Justiție Sociale să ne desemneze consultantul pentru ca să putem trece la următoare etapă, respectiv clădirea destinată acestui proiect să o reabilităm. Considerăm absolut necesar mai ales, mai ales în condițiile acestui coronavirus că avem un asistent social în plus, un asistent medical, un mediator școlar, deci își justifică pe deplin implementarea."


Cine va beneficia de serviciile Centrului Comunitar Integrat ne spune primarul Gheorghe Nastor:


"Accesul îl vor avea familiile cu probleme, nevoiașe, mai ales pentru prevenirea abandonului școlar. Faptul că în mediul rural se constată o scădere a populației școlare, sigur că ne preocupă în primul rând familiile cu părinții plecați dincolo, cu copiii la școală, grădiniță, creșă, la familii cu probleme de, hai să-i zic, sărăcie, greutăți financiare și de altă natură, prin asistentul social pe care-l avem, asistentul medical pe care-l avem și mediatorul școlar pe care îl vom avea într-un timp scurt, trebuie să reușim să combatem fenomenele pe care vi le-am amintit adineauri. Deci va fi, după părerea mea, un element de stabilitate în comună. Pentru creșterea, pe cât posibil a populației școlare, prevenind abandonul școlar."


Finanțarea pentru Centrul Comunitar Integrat are termen până în data de 20 iulie a acestui an.www.rri.ro
Publicat: 2020-03-24 09:57:00
Vizualizari: 250
TiparesteTipareste