Klaus Iohannis, declaraţii după o nouă şedinţă de urgenţă

klaus iohannis, declaraţii după o nouă şedinţă de urgenţă Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a asigurat personalul medical că autorităţile fac eforturi pentru a achiziţiona materialele necesare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, marţi după-amiază, după o  şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Şeful statului s-a adresat localnicilor din Suceava, localitate unde au decedat cele mai multe persoane din cauza infectării cu noul coronavirus:

„Un gând bun şi o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava şi comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităţilor este cea corectă, dar, dragi suceveni, nu sunteţi singuri, suntem cu toţii în gând alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava şi comunele din jur să şi ajungă acolo.”

 

Iohannis a asigura meducii din România că autorităţile fac eforturi pentru a asigura echipamentele necesare pentru a trata pacienţii infectaţi:  „Ştiu, ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie. Noi toţi ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere. Sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii. Noi, autorităţile, politicienii, vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de care aveţi nevoie. Autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem fiecare treaba aşa cum se cuvine iar fiecare român să respecte normele de igienă, normele de distanţare socială, aşa cum au fost solicitate de autorităţi”


www.rri.ro
Publicat: 2020-03-31 15:20:00
Vizualizari: 366
TiparesteTipareste