Punctul de frontieră Nădlac 1, deschis pentru autoturisme

punctul de frontieră nădlac 1, deschis pentru autoturisme România și Ungaria au ajuns la o înțelegere pentru deschiderea punctului de frontieră Nădlac 1 pentru autoturisme.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, domnul Sándor Pintér, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea fluidizării traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, Nădlac 2, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier.

 

Partea română a propus ca punctul de frontieră Nădlac 2 să fie folosit în exclusivitate pentru camioane și traficul de mărfuri, urmând ca traficul de persoane să fie direcționat către, Având în vedere timpii mari de așteptare înregistrați în anumite intervale orare. Măsura ar avea ca efect și decongestionarea punctului de trecere a frontierei Nădlac II și pentru funcționarea corespunzătoare a ”culoarului verde”.

 

Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere, iar detaliile tehnice au fost stabilite imediat la nivelul conducerii polițiilor de frontieră  din cele două state.

Astfel, începând cu ora 20:00 ( ora României), traficul, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, a fost deschis numai pentru autoturisme.

 

Această separație a tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac 2.

Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul Nădlac 1- Autostrada A1, inclusiv în localitățile Nădlac și Pecica.

 

Totodată, a fost făcută referire la deschiderea celor trei puncte de trecere a frontierei (Urziceni, Salonta și Săcuieni) strict pentru deplasarea lucrătorilor transfrontalieri, având cetățenie română și ungară, care domiciliază în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior. Domnul ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și- a exprimat disponibilitatea ca, în funcție de necesitățile identificate, să poată fi deschise și punctele de la Petea și Turnu, în același scop.

 

De asemenea, echipaje ale poliției rutiere vor însoți convoaie de maxim 10 autoturisme care vor fi preluate de la frontieră și însoțite până în județele de destinație prin preluarea escortei de fiecare inspectorat județean de poliție sau jandarmerie de pe traseu.


www.rri.ro
Publicat: 2020-04-02 22:09:00
Vizualizari: 491
TiparesteTipareste