Aglomeraţie în vama Nădlac I la trecerea frontierei

aglomeraţie în vama nădlac i la trecerea frontierei Patru ore de aşteptare la intrarea în ţară prin Nădlac I, după ce s-a închis Nădlac II pentru maşini.

Aglomeraţia de la intrarea în ţară s-a mutat de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II la PTF Nădlac I, unde, vineri dimineaţa, se aştepta patru ore pentru tranzitare. 


"La Nădlac I se folosesc şase artere de intrare în ţară, însă, în contextul în care Ungaria permite tranzitarea ţării doar noaptea, pe un culoar special, la frontiera română ajung multe autoturisme într-un interval scurt de timp.", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei


Începând de joi seara, ora 20,00, toate autoturismele au fost redirecţionate de pe teritoriul Ungariei către PTF Nădlac I. Precizăm că autoturismele care se aflau deja la Nădlac II la ora respectivă au putut tranzita frontiera prin acest punct. 


Filip Ionuţ Matei: "În momentul de faţă, aglomeraţia este cauzată atât de numărul mare de autovehicule care se prezintă la control într-un interval scurt, cât şi de triajul epidemiologic"


El a adăugat că media tranzitărilor din această perioadă este similară cu cea de anul, însă, în contextul epidemiologic actual, procedurile pentru fiecare persoană durează până la zece minute, faţă de 30 secunde - 1 minut înainte de instituirea măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19. 


Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, joi seara, că traficul prin PTF Nădlac I a fost deschis începând ora 20,00 numai pentru autoturisme, ceea ce va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin PTF Nădlac II. Potrivit unui comunicat MAI, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a avut o convorbire telefonică joi seară cu omologul ungar, Sandor Pinter, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, Nădlac II, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier. 


Echipaje ale Poliţiei Rutiere vor însoţi convoaie de maximum 10 autoturisme, care vor fi preluate de la frontieră şi însoţite până în judeţele de destinaţie prin preluarea escortei de fiecare inspectorat judeţean de poliţie sau jandarmerie de pe traseu. 

Sursa:  AGERPRES


www.rri.ro
Publicat: 2020-04-03 10:18:00
Vizualizari: 1458
TiparesteTipareste